The Crown-actrice: ‘Diana’s laatste momenten moeten ondraaglijk geweest zijn’

Het tragische lot van Diana staat centraal in het komende seizoen van The Crown.

Deze week komt het langverwachte laatste seizoen van The Crown uit. Of ja – het eerste deel van het laatste seizoen. In deze eerste vier afleveringen staan de laatste weken van wijlen prinses Diana centraal. En volgens Elizabeth Debicki, de actrice die deze bijzondere rol op zich nam, moet het een levende hel geweest zijn voor de prinses.

Diana in The Crown

Aangezien The Crown (héél losjes) op de realiteit rond de Windsors gebaseerd is, werd er al volop gespeculeerd over de rol die Diana zou hebben in de koninklijke dramaserie. In seizoen vier deed actrice Emma Corrin haar intrede als de blozende bruid van prins Charles (gespeeld door Josh o’Connor), en in het finaleseizoen staat onder meer haar dood centraal.

In interviews heeft Elizabeth Debicki nu een klein tipje van de sluier opgelicht over het naspelen van de laatste weken van de hoogheid.

Ondraaglijk

De Australische actrice windt er bepaald geen doekjes om dat zelfs het spelen van Diana’s rol erg zwaar viel. Zo deelt ze met de Radio Times: “Je hoeft je maar een minuut lang in zo’n situatie te bevinden en je realiseert je al dat het totaal ondraaglijk is.”

Ze vervolgt: “Niemand zou ooit hoeven meemaken hoe het voelt om te proberen van plek A naar plek B te komen, en zo’n zwerm om je heen te hebben. Je voelt je ontzettend gevangen.”

Crash

Hoewel de makers van The Crown altijd hebben gesteld dat ze de crash van Diana zélf niet in beeld brengen, zullen de momenten voorafgaand aan het moment en de gebeurtenissen na afloop wél in beeld worden gebracht. Ook hebben producers Andy Harries en Suzanne Mackie meermaals benadrukt dat de dramatisering van dat tragische moment ‘delicaat’ en ‘doordacht’ zou gebeuren.

“Er is een heel voorzichtig, lang gesprek geweest over hoe we het gaan doen”, zegt ze erover. “Uiteindelijk zal het publiek oordelen, maar ik denk dat het op een delicate, doordachte manier is gemaakt”, deelde Mackie eerder dit jaar. “De show mag dan groots en luid zijn, maar dat zijn wij niet. Wij zijn bedachtzame mensen en wij zijn gevoelige mensen.”

Nu nog hopen dat de komende afleveringen ook de critici weten te overtuigen!

Bron: The Guardian, InStyle, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws