Noorse hof deelt belangrijke update over medische situatie koning Harald

Vandaag is een ingrijpende dag voor de vorst.

Nadat koning Harald opnieuw in het ziekenhuis was beland vanwege een infectie, een spoed-operatie en een medische vlucht naar huis, deelt het Noorse hof nu een nieuwe update over zijn gezondheid. Er zal vandaag een permanente pacemaker bij de 87-jarige vorst worden geplaatst.

Gezondheid

Eind februari deelde het Norske Kongehus slecht nieuws rond koning Harald: tijdens zijn vakantie in het prachtige Maleisië moest de vorst onverhoopt worden opgenomen in het ziekenhuis vanwege een infectie. “De koning krijgt goede begeleiding van zowel Maleisisch als Noors medisch personeel”, luidde de verklaring. Uiteindelijk is Harald hier voorzien van een tijdelijke pacemaker.

Inmiddels is Harald terug in eigen land, waar hij is opgenomen in het ziekenhuis om verder te herstellen. Vorige week deelde het Noorse hof een voorzichtig positieve update: de infectie leek onder controle, en er kon worden toegewerkt naar een nieuwe operatie.

Permanente pacemaker

Vandaag is het zover; er staat wederom een spannende operatie op de planning. Het Noorse hof deelde vanochtend vroeg de belangrijke update: ”Zijne Majesteit de koning zal vanochtend een permanente pacemaker geïmplanteerd krijgen”, is er te lezen op de website. ”De procedure zal plaatsvinden in het ziekenhuis Rikshospitalet. Hierna zal Zijne Majesteit nog een paar dagen in het ziekenhuis blijven.”

Hoewel de koning de komende tijd dus nog wel even buiten beeld blijft, zit er gelukkig verbetering in de situatie. Nu maar hopen op een spoedig herstel!

Dankbaar

Natuurlijk was het flink schrikken voor de Noorse royals én de rest van de bevolking. Hoewel Harald al langer kwakkelt met zijn gezondheid, leek de situatie niet eerder zo ernstig als nu. Via allerhande wegen hebben de Noren dan ook hun steun betuigd aan de vorst en zijn familie. Na deze stroom van beterschapswensen heeft het koninklijk paar via Instagram gereageerd om hun dank te tonen.

“We willen u graag bedanken voor alle zorgen, hulp, en steun gedurende de ziekte van de koning tijdens onze vakantie in Maleisië. We hebben de warmte van het Noorse volk gevoeld gedurende deze tijd. Wij zijn door deze forse betrokkenheid geraakt en gesterkt. Ik dank u allen voor de zorg die u ons als familie hebt getoond.” Ook kon het medisch personeel van het ziekenhuis in Maleisië rekenen op een hartelijk bedankje vanuit het Kongehus.

Bron: The Royal House of Norway, Archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws