Koning Harald in Maleisisch ziekenhuis beland

Een onaangename onderbreking van zijn tropische verjaardagsvakantie...

Opnieuw dikke pech voor koning Harald: tijdens zijn verjaardagsvakantie in Maleisië is hij ziek geworden. De Noorse vorst kampt opnieuw met een infectie en is daarvoor deze keer in een Maleisisch ziekenhuis opgenomen.

Tropische vakantie

Precies een week geleden was het groot feest aan het hof in Oslo. Koning Harald blies maar liefst 87 kaarsjes uit, en dat moest natuurlijk gevierd worden. En dat deed de vorst zoals vorsten dat doen: met een hoop pomp and circumstance én een vakantie naar een tropisch oord. Harald reisde af naar het prachtige Maleisië, maar moest het tripje afbreken toen hij onverhoopt ziek werd.

Infectie

Het Noorse hof meldt dat Harald is opgenomen in een ziekenhuis in Maleisië vanwege een infectie. “De koning krijgt goede begeleiding van zowel Maleisisch als Noors medisch personeel”, luidt de verklaring.

Medisch dossier

Hoewel het een primeur moet zijn in een Maleisisch ziekenhuis, is dit zeker niet de eerste keer dat Harald een ziekenhuis van binnen ziet. De vorst kwakkelt al langer met zijn gezondheid, en heeft in de afgelopen jaren een behoorlijk medisch dossier opgebouwd. Zo werd er in 2003 al blaaskanker bij hem vastgesteld, moest hij in 2005 en 2020 een hartoperatie ondergaan, en werd hij ook vorig jaar al meerdere keren opgenomen.

Niet te stoppen

Nu is het dus een infectie waar de Noorse koning mee kampt. Onaangenaam natuurlijk, maar Harald kennende slaat hij zich ook hier weer doorheen. Toen er eerder deze maand een luchtweginfectie bij hem werd geconstateerd, was hij nog geen week later immers ook alweer helemaal up and running. Gewapend met zijn wandelstok verscheen hij toen enkele dagen later al tegen ieders verwachting in bij een evenement.

We hopen echter wel dat de vorst het deze keer iets rustiger aandoet, zodat hij goed kan herstellen, én misschien zelfs wel een nieuwe vakantie kan plannen. Beterschap, uwe Majesteit!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws