Puur toeval of niet? Buckingham Palace promoot nu ook jam

Baden ze in onschuld of is het toch een steek onderwater?

Dat de omgang tussen prins Harry, zijn vrouw Meghan Markle en de rest van de Britse koninklijke familie niet van een leien dakje gaat is oud nieuws. Echter, de ongemakkelijke situatie die nu is ontstaan vanwege – jawel, je verzint het niet – een Instagram-post deed ons vandaag even twee keer met onze ogen knipperen.

American Riviera Orchard

Het zal niemand zijn ontgaan, de lancering van hertogin Megan Markles nieuwe lifestyle merk American Riviera Orchard vorige maand. We hebben er lang op moeten wachten, en het eerste product bleek ook nog eens een limited edition product voor de inner circle van Meghan te zijn. Op Instagram zagen we onder andere designer en vriendin Tracy Robbins foto’s teasen van potjes jam, afkomstig van het hertogelijke merk. Met smart wachten we tot de hertogin meer producten zal lanceren. Nu viel vandaag onze mond open toen we zagen dat aan de andere kant van de oceaan Buckingham Palace een wel héél specifiek product promoot vanuit hun giftshop.

Royal Collection Shop

In de fysieke winkels en webshop genaamd Royal Collection Shop, zijn geschenken en souvenirs te koop afkomstig van Buckingham Palace. Enig, een heerlijk kopje echte Engelse thee trekken van dezelfde soort blaadjes als de Queen ooit deed. In de shop is nog meer typisch Britse royal koopwaar te verkrijgen waarmee je een fraaie high tea kunt organiseren. Beeldige theepotten met bijpassende kopjes, vele soorten chocolade en… jam. Gaat er al een belletje rinkelen?

Dubieuze keuze

Op Instagram verschijnt nu een filmpje dat de jam van de Royal Collection Shop promoot, en de timing is op zijn zachtst gezegd bijzonder. En dat is niet alleen ons opgevallen, want de trouwe volgers van beide kampen geven hun ongezouten mening over het debacle. In het bijschrift van de post wordt de volgers gevraagd in de comments te laten weten hoe zij het liefst hun jam eten. In plaats van antwoord op deze vraag, loopt het echter over van de veronderstellingen dat Buckingham Palace op deze manier een sneer maakt naar het recent gelanceerde merk van Meghan.

Een blik in de collectie van de Royal Collection Shop leert ons dat assortiment behoorlijk groot is. Bij een complete high tea-uitrusting blijft het namelijk niet. Sieraden, boeken en zelfs miniatuurversies van de paleizen zijn allemaal beschikbaar. Dat er niks anders te promoten valt lijkt ons dus ook niet het geval. Aan de andere kant, betekent het feit dat Meghan een jam heeft gelanceerd dat dit voor ieder ander, inclusief het Britse koningshuis, nu voorboden terrein is? Hoe de vork ook in de steel moge zitten, jam zal nu een enigszins vreemde nasmaak hebben.

Bron: The Washington Past, Hello Magazine | Beeld: Instagram @buckinghampalaceshop, @mrstracyrobbins

Laatste nieuws