Wills en Kates guilty pleasure: ‘We proberen ze door het hele land!’

Kate blijkt niet vies van een beetje pit!

Deze week lieten Wills en Kate zich voor het eerst in lange tijd weer zien bij een royal duty. Er werden handen geschud, er werd gezwaaid, er werd gelachen, er werd gedart en er werd gekookt – en hier onthulden de Waleses een bijzondere gewoonte.

Koninklijke curry

Je kunt er in de UK niet omheen: van metropool tot minidorpje – overal kun je wel een goed curryhuis vinden. Ook de Britse royals zijn er niet vies van. Afgelopen week staken Wiliam en Kate hun handen uit de mouwen in een Indiaas restaurant. Zo waagden zij zich aan het maken van een lekkere roti, en gingen zij als echte topkoks de strijd met elkaar aan. Volgens één van de uitbaters van het restaurant kwam Kate hierbij duidelijk als winnaar uit de bus.

Stiekem

Wills en Kate lieten weten zelf ook dol te zijn op een goede curry. Kate liet daarbij weten dat curry’s voor haar een flinke dosis nostalgie met zich meebrengen, en dat zij niet vies is van een beetje pit in haar eten. William doet het echter wat milder aan. “Ik ben een masala-man”, aldus de kroonprins.

En wat blijkt? De Waleses zijn net als wij niet vies van een afhaalcurry. “We proberen stiekem curryhuizen door het hele land uit”, aldus William. We zien het al helemaal voor ons: Wills die even in z’n joggingbroek een plastic tasje met curry voor de hele familie komt afhalen.

Royal reservering

William besloot vervolgens tot grote hilariteit ook de telefoon van het restaurant aan te nemen, en met een klant te keuvelen over een reservering. Zo sprak hij een tijd af met de nietsvermoedende curry-liefhebber en deed de prins nog een verwoede poging om via de telefoon een routebeschrijving te delen.

“Hij weet nu waarschijnlijk waar jullie zitten – ik heb hem waarschijnlijk naar een andere plek in Birmingham gestuurd. Sorry”, aldus de prins. Hoewel William het in de keuken moest afleggen tegen Kate, zag eigenares Meena Sharma wel een rol voor de prins als host in het restaurant. “We zouden hem wel een baantje kunnen aanbieden om de telefoon op te nemen. Hij deed het heel goed”, aldus Sharma. Mochten de Waleses ooit weer in Birmingham zijn, dan hebben ze nu in elk geval een fijn adresje voor hun currybestelling.

Bron: Sky News, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws