Dit zegt een lichaamstaalexpert over de zoen van Wills en Kate

Romantisch, of ongemakkelijk?

Ze zijn al jaren gelukkig met elkaar, maar openlijke flirterij en plein public? Daar zul je William en Kate niet snel op betrappen. Het hele internet stond dan ook in rep en roer afgelopen week, toen het prinselijk paar een royale pakkerd deelde bij een polo-match. Maarre…volgens lichaamstaalexperts zou het moment nog iets anders verraden over hun relatie.

Flirterij

Waar de gemiddelde persoon lekker hand in hand over de boulevard kan keuvelen en best eens in’t openbaar een kusje kan delen, is dat voor de Britse royals over het algemeen not done. Flirts tussen de Prince and Princess of Wales gaan over het algemeen dan ook niet verder dan verliefde blikken en een incidenteel tikje op het derrière van manlief.

De kus die zij deelden na afloop van de Out-Sourcing polo-match afgelopen week zorgde dan ook wereldwijd voor headlines. Aan de Daily Mail deelt lichaamstaalexpert Judi James haar kijk op het zeldzaam zoete moment.

Ongemakkelijk

Zo stelt James dat er uit de beelden duidelijk op te maken zou zijn dat Wills zich toch een tikkeltje oncomfortabel voelt bij deze public display of affection. Uiteindelijk kan er dan ook geen écht hartelijke smakkerd vanaf, maar krijgen we een soort half-wang, half-lucht zoen zoals je wellicht aan een verre oudtante zou uitdelen voor haar verjaardag.

“Kate ziet er veel comfortabeler uit terwijl ze haar man met een luchtzoen begroet”, stelt James. Ze legt uit dat Wills het moment ‘emotioneel verlangend’ ingaat: “Met opgetrokken schouders, voorover leunend, en met z’n armen in een houding die een omhelzing aankondigt om z’n vreugde te tonen.”  Maar op het moment suprême verandert dat, spot James: “Hij houdt het formeler wanneer het moment daar is.”

Onzeker

De lichaamstaalexpert deelt dat dit een teken is dat Wills zich tóch nog wat onzeker voelt over dit soort PDA, hoewel het stel zich in de afgelopen maanden dus iets vaker in’t openbaar genegen heeft getoond. Hiervoor kan James verschillende oorzaken aanwijzen. Zo stelt ze dat de machismo-sferen die er meestal rond het poloveld hangen niet helemaal passen bij een lief momentje met moeder de vrouw.

“En ten slotte”, stelt ze, “moet hij zich helaas erg bewust zijn van de iconische (maar veelzeggende) missers wanneer zijn vader z’n moeder probeerde te kussen bij soortgelijke evenementen, waardoor hij onder druk staat om het wél goed te doen.”

Tja. Of Wills nu echt met z’n gedachten bij Diana gezeten zou hebben? Wij nemen dit verhaal met een korreltje zout, en introduceren graag onze eigen theorie: Wills komt simpelweg nét van het polopaard gestapt, en zal ongetwijfeld nog genoeg andere dingen aan z’n hoofd gehad hebben dan de perfecte pakkerd.

Bron: The Daily Mail | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws