Aha: zo stem je je make-up af bij je grijze haren

Zo komen je zilveren lokken helemaal tot hun recht.

Jongere meiden met blonde haren gaan massaal voor een askleurige coup, want grijs wordt nu over het algemeen ervaart als chic. Maar als je je natuurlijk grijze kleur door laat komen, kan dat even wennen zijn. Misschien wordt het tijd om jouw make-up routine om te gooien, om aan te passen aan jouw nieuwe look. Een kleine aanpassing in je routine kan geen kwaad, non?

De basis

Het is normaal dat je huid veranderingen doormaakt gedurende de jaren – van acne tot ouderdomsvlekjes en van verstopte poriën tot fijne lijntjes. Hoewel ons eerste instinct misschien is om dit te willen bedekken en camoufleren, is het eigenlijk beter om maar een klein beetje concealer en/of foundation te gebruiken. Probeer een paar druppels vloeibare highlighter te mengen met een foundation met een licht tot medium dekking. Als je je basis op deze manier uitdunt, krijg je een verhelderend effect. Het is dan ook minder zwaar en zal daarom ook minder snel in de lijntjes trekken.

Wenkbrauwen

Wenkbrauwen versterken je gezichtsuitdrukkingen. Met lichtere, grijze wenkbrauwen, kun je er dan ook wat fletser uitzien. Om je wenkbrauwen wat aan te scherpen, kun je een wenkbrauwpotlood gebruiken. Het beste is om een kleur te kiezen die het beste aansluit op de kleur van je natuurlijke wortels, voordat je grijs werd. Een donkere taupe kleur is vaak een veilige gok. Door een wenkbrauwborsteltje te gebruiken, creëer je een zachter effect.

Blosjes

Het overslaan van een bush kan ook voor fletsheid zorgen. Fleur jezelf op met een blos op de appeltjes van je wangen of plaats het iets hoger voor een gelift effect. Bij fijne lijntjes gaat de voorkeur uit naar een romigere formule in plaats van een poeder, deze trekt minder snel in de fijne lijntjes.

Oogappeltje

Laat je gekleurde ogen opvallen. Je kunt een eyeliner of oogpotloodje gebruiken, maar ook een oogschaduw voor een wat sprekender effect kan zo nu en dan geen kwaad. Vind je zwart te heftig ogen? Dan kun je gaan voor een bruine mascara of eyeliner, ook een blauw kleurtje misstaat niet! Kies voor een wat warmere, matte oogschaduw in plaats van een koele, glanzende.

Lippen

Neutrale kleuren hebben de neiging om in het niets te vallen wanneer je grijs haar hebt. Ga in plaats daarvan voor gedurfdere tinten zoals een bessen- of perzikkleur. Mocht je geen fan zijn van de felle kleuren dan kun je ook een gloss gebruiken. Glanzende lipgloss heeft namelijk hetzelfde effect.

Finishing touch

En wat afpoederen betreft: “Tenzij je een echt vettige huid hebt, blijf het alleen op de T-zone aanbrengen”, adviseert Robert Sesnek, een beroemd visagist. Ook poeder kan in de fijne lijntjes trekken en dat wil je natuurlijk voorkomen. Je kunt om de make-up op z’n plek te laten zitten ook een settingspray gebruiken, een matte variant gaat ook nog eens het glimmen tegen gedurende de dag. Mocht je wel een poeder willen gebruiken, zorg er dan voor dat de poeder geen talk bevat. Talk kan namelijk vocht absorberen en de huid er droog uit laten zien, oei!

Bron: Pure Wow | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws