De perfecte tips om grijs haar mooi te laten uitgroeien

Omarm je natuurlijke schoonheid.

De overgang van geverfd haar naar je eigen grijze haarkleur kan lastig zijn. Steeds meer vrouwen kiezen voor hun prachtige grijze lokken. En wij moedigen dit van harte aan! Wil je ook die mooie grijze haren gaan omarmen, maar vind je die uitgroei een uitdaging? Top stylist Oliver Adams en celebrity kleurspecialist Jack Martin delen hun beste tips om je op weg te helpen.

Knippen

De snelste manier om van je uitgroei af te komen is je haar afknippen. Door je gekleurde haren af te knippen is je grijze uitgroei ineens de basis van je kapsel geworden. “Mijn suggestie is altijd om te beginnen met een goede knipbeurt. De oude geverfde kleur uit je haren knippen en je lokken natuurlijk terug laten groeien, is altijd de weg naar het meest natuurlijke resultaat”, legt Oliver Adams uit.

Natuurlijk uitgroeien

Liever geen bezoek brengen aan de kapper? Ook dat is begrijpelijk. Met een flinke dosis geduld kan je je haar ook natuurlijk laten uitgroeien. Afhankelijk van de kleur waarin je haar geverfd is, kan het contrast met de uitgroei nogal hard zijn. Door je haar mooi losjes op te steken kan je dit contrast een beetje verzachten. “Welke updo het beste werkt voor jou hangt van meerdere factoren af. Is het contrast tussen je uitgroei en geverfde haar groot? Is je grijze haar echt wit, of meer ‘zout en peper’ effect? Een bezoekje aan een professional kan helpen te bepalen wat het beste bij je past”, vertelt Jack Martin, die zelf fan is van opgestoken kapsels met veel volume.

Semi-permanente kleuring

We begrijpen dat je graag een mooie overgang wilt tussen je gekleurde haar en je grijze uitgroei. Er bestaan zogeheten ‘root cover-up‘ producten die, je raadt het al, je uitgroei een kleurtje geven. Het verschil met verf is dat je deze kleur er met shampoo weer uitwast. Een mooie tijdelijke oplossing wanneer je je haar laat uitgroeien.

Grijs verven

Ben je klaar zijn om je grijze haar volledig te omarmen? Dan is het ook een mogelijkheid om je gehele haar grijs te verven. Op die manier groeit je haar geleidelijk en onzichtbaar uit tot zijn natuurlijke grijs. Laat dit wel in de salon doen, want een professional kan het beste bepalen welke tint het mooiste aansluit bij je uitgroei. Misschien zijn babylights wel heel geschikt voor jouw haar. Deze flinterdunne highlights geven een natuurlijk ‘zout en peper’-effect en maken het verloop van de uitgroei naar je geverfde haar mooi natuurlijk. Genoeg opties om een mooie grijze coupe te creëren!

Bron: Southern Living | Bron: Adobe Stock

Laatste nieuws