Buckingham Palace meldt plotseling overlijden echtgenoot Lady Gabriella Windsor

Een enorme schok voor de Britse royals.

De Britse royals hebben opnieuw een flinke klap te verwerken. Buckingham Palace meldt namelijk dat Thomas Kingston op 45-jarige leeftijd plotseling is overleden. Wat de doodsoorzaak is van de echtgenoot van Lady Gabriella Windsor, blijft vooralsnog onduidelijk.

Thomas Kingston

Thomas Kingston kennen we als de man van Lady Gabriella Windsor, de dochter van prins Michael van Kent, die weer een neef is van wijlen Queen Elizabeth. Thomas had eerder een relatie met Pippa Middleton, maar stapte in 2019 in het huwelijksbootje met Gabriella. Koningin Elizabeth en prins Philip hebben de twee elkaar destijds nog het jawoord zien geven.

Schok

Dat Buckingham Palace nu meldt dat Thomas is overleden, moet een enorme schok zijn voor de Britse royals. Afgelopen woensdag werd hij nog samen met Gabriella gespot bij de National Gallery in Londen. Britse kranten melden dat vrienden van het stel zeggen dat ze die avond nog bijzonder ‘vrolijk en spraakzaam’ waren. Op zondagavond werd Thomas echter dood aangetroffen door hulpdiensten op een adres in Gloucestershire.

Omdat de doodsoorzaak niet bekend is, zal er een onderzoek ingesteld worden naar Thomas’ overlijden. Wel is duidelijk dat er geen sprake is van verdachte omstandigheden of betrokken partijen.

Statements

Er is een statement namens Lady Gabriella naar buiten gevraagd waarin zij “met het diepste verdriet” de dood van haar man aankondigt. “Zijn dood is een grote schok voor de hele familie en we vragen je om onze privacy te respecteren terwijl we rouwen om zijn overlijden”, aldus de verklaring.

 

Ook een woordvoerder van Charles en Camilla heeft al een statement naar buiten gebracht. “De koning en de koningin zijn op de hoogte gebracht van de dood van Thomas en sluiten zich aan bij prins en prinses Michael van Kent en allen die hem kenden in het rouwen van een geliefd lid van de familie.” In het bijzonder denken zij aan Lady Gabriella.

Bron: Daily Mail, Hello! Magazine, People | Beeld: NL Beeld, X

Laatste nieuws