Hof deelt update over Kates gezondheid na plotse afzegging William

De prins liet het om 'persoonlijke omstandigheden' afweten.

Waar koning Charles erg open is over zijn medische problemen, houdt The Firm de lippen stijf op elkaar over wat er nu precies aan de hand is met prinses Kate. Toch kon er vandaag een zeldzaam statement van af – waarschijnlijk in reactie op heisa die ontstaan is rond prins William. Dit is hoe het zit.

Herdenking

Vandaag stond voor de Britse royal family een belangrijke herdenkingsdienst op het programma. Het is namelijk een ruim jaar geleden dat de laatste Griekse vorst, koning Constantijn, overleed. Vanwege de hechte banden tussen de koningshuizen stond er vanmorgen een herdenking van de overleden vorst op de planning in de St George’s Chapel te Windsor.

Hier waren tal van euroyals aanwezig, die speciaal voor de dienst naar Windsor Castle waren gekomen. Zo werd de dienst geleid door koningin Camilla, en lieten ook prinses Anne, Sir Timothy Laurence, Mike en Zara Tindall, prinses Beatrice, en tot ieders grote verrassing prins Andrew weer zij aan zij met hertogin Sarah Ferguson hun koninklijke neuzen zien.

Beeld: NL Beeld

Daarnaast woonde natuurlijk de familie van wijlen koning Constantijn de dienst bij, met onder meer koningin Anne-Marie, kroonprins Pavlos, prinses Marie-Chantal, en kwamen koning Juan Carlos, koningin Sofía, koning Felipe en koningin Letizia vanuit Spanje naar de dienst. Vanuit Denemarken gaf prinses Benedikte acte de présence en onder meer koningin Noor van Jordanië en prins Kyril van Bulgarije waren ook onder de aanwezigen.

Grote afwezigen

Natuurlijk gold vanmorgen al dat koning Charles hierbij schitterde door afwezigheid. Terwijl hij onder behandeling is voor z’n recente kankerdiagnose, houdt hij namelijk zoveel mogelijk rust. In zijn plaats woonde koningin Camilla namens de vorst de dienst bij.

Maar tot iedereens grote verrassing liet vanmorgen nóg een senior royal het afweten. Zo bleek prins William namelijk op het laatste moment toch niet aanwezig te zijn, vanwege ‘persoonlijke omstandigheden’. Naar verluidt heeft de Prins van Wales voor de dienst nog kort gesproken met de aanwezige Griekse royals. Ook werd er snel afgestemd dat de Griekse kroonprins Pavlos in Wills’ plaats een voordracht deed.

De plotselinge afzegging van de Prince of Wales zorgde voor opgetrokken wenkbrauwen bij menig royalty-kenner. Zo is wijlen koning Constantijn niet alleen een goede familievriend van de Windsors, maar is hij tevens een achterneef van Charles. Ook was Constantijn één van de peetouders van William. Dat Wills zo abrupt cancelt, moet dan ook wel een héél goede reden hebben, non?

Koningin Anne-Marie, koning Constantijn, hun dochter prinses Theodora, prinses Diana, prins Charles, koning Juan Carlos, en prins William in 1990.
Koningin Anne-Marie, koning Constantijn, hun dochter prinses Theodora, prinses Diana, prins Charles, koning Juan Carlos, en prins William in 1990. (Beeld: NL Beeld / Avalon)

Zorgen om Kate?

Aangezien prinses Catherine nog altijd herstellende is van een ingrijpende buikoperatie in januari, werd er al snel gespeculeerd of Williams afwezigheid te maken had met een mogelijke medische tegenslag voor de prinses.

Toch lijkt het erop dat Kensington Palace dit wil tegenspreken. Zo deelde het Britse hof dat Kates herstel nog altijd ‘goed’ verloopt. Verder werd er met geen woord gerept over de redenen achter Williams afzegging.

Krimpende familie

Wat er precies gebeurt achter de schermen bij The Firm? Dat zal ongetwijfeld bij geruchten in de paleisgangen blijven – maar echt gerust zijn royalty watchers er nog niet op. Zo werd het vanmorgen met de afwezigheid van drie van de vier meest senior royals schrijnend duidelijk dat de Britse monarchie nog wel eens in de problemen kan komen met z’n bezetting de komende jaren…

Bron: Hello! Magazine, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws