Koningin Camilla reikt zonder koning Charles The Queen’s Anniversary Prizes uit

Charles ontbrak voor het eerst in 10 jaar bij de uitreiking.

Afgelopen donderdag was het tijd voor The Queen’s Anniversary Prizes, ter ere van het hoger onderwijs in het Verenigd Koninkrijk. Dit keer was het aan koningin Camilla om de prijzen uit te delen, zonder koning Charles aan haar zijde.

The Queen’s Anniversary Prizes

De prijsuitreiking vindt om de twee jaar plaats en is vernoemd naar wijlen koningin Elizabeth. Dit jaar was het dus tijd om het werk tussen 2022 en 2024 te eren door middel van het uitreiken van een aantal prachtige prijzen.

The Queen’s Anniversary Prizes vinden al plaats sinds 1994. In die tussentijd hebben maar liefst 86 universiteiten en 59 hogescholen voor voortgezet onderwijs samen 318 prijzen mogen ontvangen.

Zonder Charles

Toch was het dit keer iets anders dan andere keren. Zo was koningin Camilla niet in het bijzijn van koning Charles, maar in die van de hertog en hertogin van Gloucester. Het drietal mocht de prijzen uitreiken aan alle winnaars op Buckingham Palace.

Camilla The Queen's Anniversary Prizes
NL Beeld

De universiteiten en scholen die onder anderen in de prijzen zijn gevallen, zijn The University of the Arts London, voor het vormgeven van de mode-industrie en de City of Glasgow College voor het werken aan manieren om zeelieden te redden.

Camilla The Queen's Anniversary Prizes
Beeld: NL Beeld
Camilla The Queen's Anniversary Prizes
Beeld: NL Beeld

Koninklijke taken

Sinds Charles gediagnosticeerd werd met kanker, heeft hij een groot deel van zijn koninklijke taken neergelegd. Zo ook voor het bijwonen van The Queen’s Anniversary Prizes. Het was voor het eerst sinds 2014, toen hij deze taak overnam van zijn moeder, dat Charles afwezig was.

En hoewel hij een groot deel van zijn deze belangrijke taken heeft neergelegd om zich te focussen op zijn behandelingen, is hij niet volledig gestopt met werken. Zo ontving hij eerder deze week in levende lijven premier premier Rishi Sunak in Buckingham Palace voor de wekelijkse audiëntie.

Bron: Royal Central, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws