Gravin Sophie laat nieuwe garderobe aanmeten bij werkbezoek

Zien we de Duchess binnenkort in zo'n vooruitstrevende outfit?

Met koning Charles en prinses Kate in de lappenmand, moeten de rest van de Windsors nu een tandje bijzetten bij het vullen van de royal agenda’s. Gisteren verscheen Sophie, de gravin van Edinburgh, voor een bijzonder bezoekje aan de London College of Fashion. Hier bleek de gravin niet vies van een modieus experimentje of twee!

Fashionable bezoek

Een beetje royal heeft natuurlijk de nodige patronages op z’n naam staan. Zo ook Sophie: de Edinburghse gravin is namelijk beschermvrouwe van de London College of Fashion (LCF). Zoals het heurt, ging de gravin er gisteren een kijkje nemen.

De gravin liet zich rondleiden over de nieuwe campus langs allerhande tentoonstellingen, en had het ogenschijnlijk prima naar haar zin. Zo liet ze zich bijpraten door ambitieuze studenten…

gravin sophie
Beeld: NL Beeld

…Kunstige creatievelingen op blote voeten…

gravin sophie edinburgh
Beeld: NL Beeld

…En duurzame fashion-vernieuwers.

gravin sophie edinburgh
Beeld: NL Beeld

Designerjapon

Zelf verscheen de hertogin in een warme wollen japon van Emilia Wickstead – een Nieuw-Zeelandse designer. Deze dame heeft anno nu haar thuisbasis in Londen gevestigd, en studeerde bovendien aan Central Saint Martins, een school die net als de LCF onder de University of the Arts London valt.

Het is niet zo on brand als koningin Letizia die laatst een jasje droeg dat gemaakt was in de werkplaats die zij bezocht, maar toch. Wij keuren ‘m in elk geval goed!

gravin sophie edinburgh
Beeld: NL Beeld

Nieuwe garderobe

Hoogtepuntje van de dag was waarschijnlijk het moment waarop de gravin zélf onderdeel werd van een mode-experiment. Zo keuvelde de Duchess met enkele studenten van het Digital Learning Lab, die een manier hebben gebouwd om digitaal kleding te passen.

Zo werd de Emilia Wickstead-japon opeens afgekleed met een felroze baseball-jasje…

gravin sophie edinburgh
Beeld: NL Beeld

…En enkele jacks in fluorescerend paars, blauw, en zwart.

gravin sophie edinburgh
Beeld: NL Beeld

Wie weet: zal Sophie bij haar volgende bezoek dan ook in een custom jasje van de LCF-studenten verschijnen? Op ’t scherm lijkt het de gravin in elk geval prima te staan – hoewel we er zo onze twijfels over hebben of deze in’t oog springende jasjes wel passen bij Sophies klassieke smaak. Who knows!

Bron: The Daily Mail | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws