Altijd al willen weten: dit eet Queen Camilla op een dag

De koning en koningin van Groot-Brittanië eten het liefst zoveel mogelijk biologisch.

Mocht jij je ooit afgevraagd hebben wat de Britse koningin Camilla zoal eet op een dag, dan ben je niet de enige! Wat blijkt? De Queen heeft, net zoals iedereen, haar eigen gewoonten en voorkeuren op het gebied van eten en dít is wat zij zoal naar binnen werkt op een dag.

Voor ontbijt

Koning Charles houdt zijn eigen kippen op zijn landgoed Highgrove, dus het is vast geen verrassing dat de King & Queen elke ochtend verse eieren eten. In de vorm van een roerei – het favoriete gerecht van Camilla, volgens haar zoon Tom Parker-Bowles, of gebakken eieren met kaas. Op de officiële Instagram-pagina van Clarence House vind je het recept van de cheesy baked eggs, een gerecht waar Charles dan weer dol op is.

Voor lunch

Charles en Camilla benadrukken dat ze het liefst zo veel mogelijk biologisch eten. Naast het houden van hun eigen kipjes, worden er op Highgrove ook eigen bio-groenten verbouwd. De koningin liet ooit tijdens een bezoek aan Singapore al weten hoe belangrijk ze het vindt om gezond te eten. Ze streeft er zelfs naar om zo veel mogelijk goede vetten te eten, zoals avocado’s, vis en amandelen. Voor lunch verwachten we dan ook niets anders dan verse, biologische salades en vis. Zal dit dan het geheim zijn van haar stralende huid?

Camilla-dieet
Beeld: Brunopress

Voor avondeten

Voor avondeten is Camilla dol op gerechten uit de Britse keuken, zoals kipstoofschotels, cottage pie en gebraden kip. Overigens letten ze in landhuis Highgrove wel op voedselverspilling, en wordt er weinig weggegooid Als er ingrediënten over zijn, dan wordt dat de volgende dag weer gebruikt voor een shepherd’s pie. Het moge duidelijk zijn dat zowel Camilla als Charles een voorkeur hebben voor stevige Engelse kost.

Drinken

Hoe gezond Camilla ook eet, ze is altijd wel te porren voor een glas wijn. Met name rode wijn is erg in trek bij de Queen. Niet zo gek trouwens, want haar vader zat in de wijnhandel. Als kind werd ze dan ook opgevoed met het drinken van water en wijn, net als de Fransen. Als dit het geheim is, dan hebben we zeker oren naar dit dieet!

Bron: Hello! | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws