‘Belangrijk dat prinses Kate nu op haar vrienden kan rekenen’, volgens experts

Zó zorgt de inner circle voor de prinses.

Het was een flinke verrassing toen vorige maand plotsklaps werd aangekondigd dat prinses Kate een ingrijpende operatie had ondergaan. Details worden door The Firm under wraps gehouden, maar het herstel van de hoogheid zal nog zeker enkele weken op zich laten wachten. Naast de goede zorgen van prins William heeft de Princess of Wales naar verluidt nog enkele goede vriendinnen die haar bijstaan.

Lappenmand

Bijna twee weken lang moest prinses Kate in het ziekenhuis verblijven voordat zij weer naar huis mocht. Inmiddels is de prinses thuis verder aan het bijkomen in het bijzijn van haar gezinnetje, en heeft zij vorig jaar nog van een weekje voorjaarsvakantie kunnen genieten met haar kroost te Sandringham, waar ook koning Charles en koningin Camilla op dat moment verbleven.

Nu zullen de jonge George, Charlotte en Louis, én Kates schoonfamilie ongetwijfeld de nodige steun bieden aan de prinses terwijl zij herstelt, maar Catherine heeft natuurlijk ook een eigen inner circle. Verschillende experts verklappen wat zij kunnen betekenen voor de prinses.

Royal steun

Binnen de royal family is Kate wellicht een beetje eenzaam, zo stelt Duncan Larcombe in gesprek met OK! Magazine. “Denk terug aan hoe Diana en Fergie altijd bij elkaar terecht konden voor een giecheltje of om stoom af te blazen…Kate heeft dat niet.”

“Het was een flinke teleurstelling dat dingen het allemaal niet lukte met Meghan, want als bruid van prins Harry zou zij in hetzelfde schuitje gezeten hebben.”

Verre vriendinnen

Gelukkig heeft de prinses haar eigen vriendinnen om haar door deze moeilijke periode te slepen. Zo heeft Catherine door de jaren altijd kunnen rekenen op de steun van loyale vriendinnen zoals Emilia Jardine-Paterson, Sophie Snuggs, Lady Laura Meade, én Natasha Archer. 

Prinses Kate en Lady Laura Meade
Prinses Kate met zoontje George en Lady Laura Marshal, de echtgenote van James Meade. (Beeld: NL Beeld)

Door de jaren heen heeft Kate meermaals laten blijken hoe hecht haar band is met deze dames. Zo is Emilia één van de peetouders van prins George, Sophie van prinses Charlotte, en Lady Laura van prins Louis. Sophie had bovendien de kleine George en Charlotte als bruidsjonker en bloemenmeisje bij haar bruiloft, en Natasha? Die kennen we natuurlijk als de long-time stylist en vertrouweling van Kate.

Natasha Archer en Maria Teresa Borrallo, juli 2017.
Links Natasha Archer naast royal nanny Maria Teresa Borrallo bij een bezoek aan Polen in 2017. (Beeld: NL Beeld)

Royalty-correspondent Jennie Bond legt uit: “Ze hebben haar waarschijnlijk in de watten gelegd met fantastische cadeaus – luxe verzorgingsproducten of manden vol lekkers. Zij weten wat ze wellicht leuk vindt om te kijken op tv of om te lezen, en hebben haar mogelijk aanraders gestuurd en aangespoord om te rusten en de tijd te nemen die ze nodig heeft.”

Familie

Daarbij geldt dat Kate ook altijd op haar eigen familie kan rekenenen. Zo is het algemeen bekend dat de Middletons erg close met elkaar zijn, en we twijfelen er dan ook niet aan dat moeder Carole, vader Michael, broer James, en zus Pippa de afgelopen weken ook veel voor Kate betekend hebben.

Zo deelde James al eens dat hij ook op z’n zussen kon rekenen wanneer hij diep in de put zat. “Mijn zussen gingen mee naar enkele van mijn therapiesessies. Ze zijn er altijd geweest tijdens moeilijke periodes, en ze stonden ook tijdens de allerzwaarste tijden aan m’n zijde. Daar ben ik eeuwig dankbaar voor”, schreef James destijds.

Bron: Ok! Magazine, The Mirror, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws