Voor welke school kiest de jonge prins George?

Even spieken!

Kun jij het je nog herinneren? Die tijd dat je je als achtste groeper de baas van de school voelde – om het jaar erop als kleine brugpieper weer helemaal onderaan de pikorde te staan. Wat een spanning was dat opeens! Ook voor de jonge prins George komt dit moment met rasse schreden dichter bij, maar aan welke school hij z’n tienerjaren zal doorbrengen? Dat lijkt nog niet besloten te zijn!

Middelbare school

Hoewel de oudste zoon van prins William en prinses Kate pas tien jaar oud is, wordt er nu al volop energie gestoken in het kiezen van een secondary school voor de jonge prins.

Zoals je namelijk van een Windsor-telg mag verwachten, gaat het bij de schoolkeuze namelijk niet tussen welke van de twee lokale middelbare scholen toevallig leukere docenten heeft. Welnee: de Waleses zijn de afgelopen maanden bij drie ultra-prestigieuze kostscholen gezien. Beau Monde is eens even wezen spieken naar de drie opties die volgens ‘insiders’ nog in de running zijn om de toekomstige koning van het Verenigd Koninkrijk op te leiden.

Optie 1: Eton College

De meest voor de hand liggende optie is natuurlijk het prestigieuze Eton College. Zowel prins William als prins Harry spendeerden hier hun tienerjaren, en de lijst ‘Old Etonians’, zoals de alumni heten, barst van de grote namen. Van auteurs Ian Fleming en George Orwell tot acteurs als Tom Hiddleston en Hugh Laurie, en politicia à la David Cameron en Boris Johnson. Ook allerhande prominente wetenschappers, aristocraten en andere prominenten hebben door de jaren een opleiding genoten aan Eton College.

eton college
Beeld: Adobe Stock

Vooral door het feit dat vader Wills zélf een alumnus is van de kostschool, zou Eton College een streepje voor geven. Verschillende bronnen melden echter dat Kate minder blij zou zijn met Eton als optie – met name omdat de school exclusief voor jongens is.

Ook is Eton College de afgelopen jaren regelmatig het middelpunt geweest van allerhande controverses, waaronder elitair en vrouwonvriendelijk gedrag. Dat Kate niet staat te springen om George hierheen te sturen als toekomstig hoofd van een moderne monarchie, is dan ook niet heel gek.

Optie 2: Marlborough College

Waar Kate wél enthousiast over zou zijn, is haar eigen Alma Mater: Marlborough College. Deze kostschool kost net als Eton College een pretty penny, en kent een indrukwekkende lijst alumni. Naast prinses Catherine zijn ook Pippa Middleton en prinses Eugenie ‘Old Marlburians’, net als cabaretier Jack Whitehall, Olympisch ruiter en ex-man van prinses Anne, Mark Phillips, en muzikant Nick Drake. Ook niet het minste rijtje namen!

marlborough college
Beeld: NL Beeld

De school zou bovendien volop mogelijkheden bieden op het gebied van sport en cultuur. Aangezien George twee fanatiek sportende ouders heeft en zelf ook al meermaals enthousiast juichend werd gespot bij Wimbledon, zou dit zomaar eens een goede match kunnen zijn voor de jonge prins!

Optie 3: St Edward’s School

Hoewel de strijd lange tijd leek te gaan tussen Eton en Marlborough College, lijkt er nu een derde school in de running te zijn. Zo weet royalty-schrijver Richard Eden op basis van persoonlijke bronnen te melden dat de Waleses ook een kijkje hebben genomen bij de Oxfordse St Edwards School – in de volksmond ook wel bekend als ‘Teddies’. Zij kunnen onder meer actrices Emilia Clarke en Florence Pugh, nieuwslezer Jon Snow, acteur Laurence Olivier, verschillende politici en allerhande sporttalenten tot hun alumni rekenen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Teddies (@stedwardsoxford)

Deze school zou de hoogste prioriteit geven aan het geluk van hun kinderen, en onder meer een vak aanbieden op het gebied van duurzaamheid. Dat is natuurlijk helemaal in lijn met grootvader Charles‘ en prins Williams inzet op het gebied van eco-vriendelijke initiatieven. Daarbij werkt de school samen met de Britse landmacht, luchtmacht, en marine voor de zogenaamde ‘Combined Cadet Force’, waar leerlingen praktijkervaring opdoen. Gezien Williams eigen grote liefde voor de Royal Air Force, zou dit zomaar de doorslag kunnen geven bij de schoolkeuze.

Even geduld

Nogmaals: prins George is pas tien jaar, dus voorlopig zit hij nog goed aan de Lambrook School in Bracknell. Ook zusje Charlotte en broertje Louis zijn leerlingen aan deze landelijk opgezette school.

Toch moet er nú al nagedacht worden over de toekomst van de jonge prins. Voor veel prestigieuze kostscholen moet je je namelijk al inschrijven vanaf je tiende, hoewel je er pas vanaf je dertiende terecht kunt. Nu gokken wij dat er voor de toekomstige koning van Engeland vást een last-minute uitzondering gemaakt kan worden, maar goed. Dat de Waleses het daar liever niet op gokken, kunnen we goed begrijpen.

Bron: The Guardian, The Daily Mail, The Independent | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws