De styliste achter prinses Beatrice’ stijlevolutie

Van complete fashion-fail tot regelrecht mode-icoon.

Dat Beatrice als jonge prinses geregeld te maken heeft gehad met negatieve reacties wat betreft haar kledingkeuzes, valt een understatement te noemen. Het is namelijk meerdere malen voorgekomen dat ze de royal fashion-plank zodanig missloeg, en ze voornamelijk online totaal belachelijk werd gemaakt. Inmiddels heeft de prinses het tij weten te keren, en is ze zelfs uitgegroeid tot een waar koninklijk mode-icoon. Good for you Beatrice!

Dé hoed

We kunnen het ons waarschijnlijk allemaal nog wel herinneren: de bijzondere creatie van Philip Treacy die prinses Beatrice op haar hoofd droeg toen ze arriveerde bij Westminister Abbey voor het huwelijk van prins William en zijn Kate.

De elegante, knielange Valentino mantel die de prinses droeg voor de bruiloft van haar neef, was wat betreft het publiek geen enkel probleem. De torenhoge hoed die ze hierbij uitkoos echter des te meer. Het bleek zelfs een reden voor een stortvloed aan negatieve opmerkingen aan het adres van de Britse royal. Zo werd de hoed op verschillende manieren beschreven, denk bijvoorbeeld aan de krakeling, een toiletbril of een deurklopper. Ouch!

Beeld: NL Beeld

Redder in nood

Inmiddels zijn er – godzijdank – betere tijden aangebroken voor prinses Beatrice. En dat is mede dankzij haar styliste, Olivia Buckingham, die overigens ook namen als Poppy Delevigne en Nicky Hilton kleedt. Olivia, die nu het stempel ‘society’s geheime wapen’ heeft gekregen, heeft Beatrice kennis laten maken met een reeks ontwerpers die de koninklijke stijl haarfijn aanvoelen. Denk aan The Vampire’s Wife, Self-Portrait en natuurlijk niet te vergeten: Manolo Blahnik. Als het gaat om accessoires, is Chopard groot favoriet.

In een interview met Prestige zegt de fashionista: “Ik hou ervan om de grenzen van mijn klanten te verleggen, maar ook trouw te blijven aan hun authentieke stijl.” Ze vindt het vooral belangrijk om niet eenzijdig te zijn. “Wat ik leuk vind, is om mijn klanten creatieve vrijheid te geven en dan sluiten we een compromis en bedenken we een magische look.” Buckingham vertelt ook dat de basis voor de professionele relatie die ze met prinses Beatrice heeft, hun vriendschap was. “Het hele proces is een samenwerking als het aankomt op de uiteindelijke look”, zegt ze. “We bespreken het evenement en welk type stijl daarbij zou passen, kleinere details zoals sieraden en schoenen worden hierbij zeker niet vergeten.”

Eigen bruiloft

Een van haar meest memorabele ‘mode-momenten’ was toen ze in juli 2020 trouwde met grote liefde Edoardo Mapelli Mozzi. Ze droeg tijdens het bescheiden en goed geheim gehouden huwelijk een vintage jurk van Norman Hartnell, die aan haar werd uitgeleend door niemand minder dan haar grootmoeder: wijlen Queen Elizabeth. De jurk werd door haar voor het eerst gedragen in de zestiger jaren. Wat zal Beatrice zich vereerd hebben gevoeld!

Beeld: NL Beeld

Die-hard fans van de prachtige jurk konden ‘m een paar maanden later zelfs bewonderen, bij een tentoonstelling in Windsor Castle.

Beeld: NL Beeld

Overige iconische mode-momenten

Buckingham heeft dus enorm bijgedragen aan het verbreden van de fashion-horizon van de Yorkse prinses. En ook wij, als redactie van Beau Monde, zijn fan! Vorige week schreven we bijvoorbeeld nog vol lof over de stijlvolle outfit van Beatrice tijdens het Art of Wishes Gala. Beatrice koos deze avond voor een prachtige, lichtblauwe Self-Portrait jurk van kant tot op de enkel. Daaronder droeg ze pumps in een lichte kleur met flinke hak en een crèmekleurige clutch, versierd met paarse en zwarte patronen. Een wit Alice + Olivia-jasje in boucléstijl, dat elegant over haar schouders was gedrapeerd, zorgde ervoor dat de prinses lekker warm bleef op deze oktober-avond. Een woord: wauw!

Beatrice at Art of Wishes Gala
Beeld: NL Beeld

Een ander moment waarop Beatrice voor de zoveelste keer liet zien dat ze een ware stijlevolutie heeft doorgemaakt, was tijdens de kroning van haar oom koning Charles III. Voor dit belangrijke moment in de Britse geschiedenis, droeg Beatrice een getailleerde, magenta midi-jurk met opvallende pofmouwen van Beulah London. Ze maakte haar look compleet met roze, opalen oorringen van Garrard, en op haar hoofd droeg ze een gouden hoofdband van Emily London, die enigszins deed denken aan een tiara. Chapeau prinses!

Beeld: NL Beeld

Bron: Prestige, Daily Mail UK | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws