Lief! Eugenie zet zus Beatrice in het zonnetje

Beatrice vertelde in een podcast openhartig hoe het is om dyslexie te hebben.

Prinses Eugenie is ontzettend trots op haar ‘inspirerende’ zus, prinses Beatrice. En dat steekt de dochter van Sarah Ferguson en Prins Andrew niet onder stoelen of banken. Op Instagram zet Eugenie haar zus in het zonnetje voor al haar 1,8 miljoen (!) volgers.

In het zonnetje

Prinses Beatrice maakte onlangs haar opwachting in de podcast Made by Dyslexia, waarin ze openhartig vertelt hoe dyslexie haar in staat stelt haar eigen manier van creatief denken aan te boren, ook wel bekend als ‘dyslectisch denken’. Eugenie kon niet trotser zijn dat haar zus zo open was en deelde daarom een lieve boodschap op Instagram.

In haar Stories deelde Eugenie een kort fragment uit de podcast. “Zo trots op je, Beabea”, schrijft ze, de bijnaam van haar zusje gebruikend. “Luister eens naar de podcast @madebydyslexia, Lessen in Dyslexisch Denken”, raadt ze haar volgers aan.

Bewustzijn vergroten

“Geweldig werk om het bewustzijn te vergroten over hoe het is om een dyslectische denker te zijn door je eigen ervaringen te delen”, gaat Eugenie verder. “Jouw manier van denken heeft je gemaakt tot de ongelooflijke persoon die je bent en inspireert mij elke dag”, zegt ze tegen Beatrice. Wat een lieve woorden!

Tijdens de aflevering herformuleerde Beatrice het idee van de diagnose dyslexie als iets negatiefs. Ze legde uit dat ze het zelf als een voorrecht ziet, omdat het haar in staat stelt anders te denken. De prinses onthulde bovendien dat haar man, Edoardo Mapelli Mozzi, ook dyslexie heeft en vertelde hoe ze willen omgaan met het opvoeden van hun kinderen, mochten ook zij dyslexie hebben.

Meer begrip

“Als twee dyslectici zullen we als ouders uitzoeken of onze kinderen dyslexie hebben of niet, en hoe we ze het beste kunnen ondersteunen”, zei Beatrice tegen podcastpresentator Katie Griggs. “Ik denk dat het belangrijkste dat ik kan doen – mochten ze het geluk hebben ook dyslectisch te zijn – dat ik erg dankbaar mag zijn hen te kunnen helpen met middelen en bronnen.” Bovendien wil de prinses andere ouders inspireren. “Door deel uit te maken van de dyslexie-gemeenschap, denk ik dat het mij een beetje meer begrip heeft gegeven en dat zou ik heel graag willen voor alle ouders.”

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws