Koning Charles laat voor het eerst van zich horen na kankerdiagnose

'Ik wil mijn oprechte dank uitspreken voor de vele steunbetuigingen en wensen die ik de afgelopen dagen heb ontvangen', aldus de koning.

Het is duidelijk dat iedereen meeleeft met Charles na de verdrietige diagnose die hij onlangs kreeg. Velen van hen, inclusief royal collega’s, lieten van zich horen om steun te betuigen. De Britse koning heeft nu voor het eerst ook zelf een statement naar buiten gebracht nadat bekend werd dat hij kanker heeft.

Treurig nieuws

Juist na het positieve nieuws dat Charles goed hersteld was van zijn operatie aan een grote prostaat, kwam de bekendmaking van zijn kankerdiagnose voor velen als een donderslag bij heldere hemel. Dat de vorst er wederom voor heeft gekozen om zo open te zijn over zijn gezondheid, is vrij opvallend.

Daar had het Britse hof echter een duidelijke verklaring voor: “Zijne Majesteit heeft ervoor gekozen om zijn diagnose te delen om speculaties te voorkomen, en in de hoop dat dit publiek begrip kan steunen voor iedereen ter wereld die met kanker te maken heeft.”

Beterschapswensen

Sinds het statement vanuit het Britse hof regent het beterschapswensen voor de koning vanuit allerlei hoeken. Veel bekende Britten hebben hun steun betuigd aan de vorst, en zelfs de leider van de anti-monarchiebeweging Republic wenste Charles veel sterkte. Ook Charles’ collega’s is het verdrietige nieuws niet ontgaan. Op Instagram spraken meerdere royals hun steun uit aan de koning.

Dat Charles alle steunbetuigingen erg kan waarderen, konden we al eerder opmaken uit de woorden van vrouwlief Camilla aan Sky News. “Hij is erg ontroerd door alle brieven en berichten die het publiek overal vandaan heeft gestuurd. Dat fleurt hem erg op.”

Eerste reactie

Toch kiest Charles ervoor om nu zelf ook voor het eerst te reageren. Dit doet hij door op Instagram zijn dank uit te spreken voor alle steunbetuigingen. Hij schrijft: ”Ik wil mijn oprechte dank uitspreken voor de vele steunbetuigingen en wensen die ik de afgelopen dagen heb ontvangen. Zoals iedereen die met kanker te maken heeft gehad weet, zijn zulke vriendelijke gedachten de grootste troost en aanmoediging.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Ook noemt hij het “hartverwarmend” dat zijn eigen diagnose “het publieke begrip” voor de ziekte heeft vergroot en het werk van organisaties voor patiënten en diens families onder de aandacht heeft gebracht. “Mijn levenslange bewondering voor hun onvermoeibare zorg en toewijding is des te groter door mijn eigen persoonlijke ervaring”, aldus de Britse koning.

Momenteel zou Charles naar verluidt zijn rust nemen op Sandringham. We hopen dat er goed voor hem gezorgd wordt, en dat hij snel weer de oude is!

Bron: Instagram @theroyalfamily, Nu.nl, Archief Beau Monde | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws