Na Kate nu ook Charles ontslagen uit het ziekenhuis

The Royal Family is weer compleet!

Dubbel goed nieuws bij de Britse royals vandaag: eerder vandaag werd al bekend dat Kate het ziekenhuis mocht verlaten, en nu lijkt ook Charles zijn weg terug naar huis te hebben gevonden. Op videobeelden is te zien hoe de koning het ziekenhuis verlaat.

Vergrote prostaat

Het was flink schrikken twee weken geleden: het Britse hof kondigde op 17 januari aan dat prinses Kate in het ziekenhuis was opgenomen, en een dag later werd dezelfde mededeling over Charles gedaan. “Net als duizenden mannen per jaar heeft de koning een behandeling aangevraagd voor een vergrote prostaat”, luidde het bericht vanuit Buckingham Palace. “De toestand van Zijne Majesteit is goedaardig en hij zal volgende week naar het ziekenhuis gaan voor behandeling.”

Videobeelden

Voorspeld was dat Charles na de operatie op vrijdag twee nachten in het ziekenhuis zou verblijven, maar daar kwam nog een nacht bij. In plaats van gisteren, vertrekt de vorst vandaag dus naar huis. Op X worden beelden gedeeld waarop te zien is hoe Charles samen met Camilla het ziekenhuis uitwandelt.

Ook Kate weer thuis

Met dit nieuws is the Royal Family weer compleet, want eerder vandaag werd bekend dat ook Kate weer huiswaarts is gekeerd. “De Prinses van Wales is teruggekeerd naar Windsor om haar herstel van de operatie voort te zetten”, luidde een nieuw statement op het officiële Instagram-profiel van William en Kate. “Het gaat goed met haar.”

De verklaring wordt afgesloten met een dankwoord. “De prins en prinses willen het hele team van The London Clinic, en vooral het toegewijde verplegend personeel, enorm bedanken voor de zorg die zij hebben verleend”, schrijft Kensington Palace. “De familie Wales is dankbaar voor de beterschapswensen die ze van over de hele wereld hebben ontvangen.”

Goed om te horen dat zowel Charles als Kate aan de betere hand zijn!

Bron: HLN, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws