Ook prins Albert laat van zich horen na kankerdiagnose Charles

'Uw vastberadenheid, moed en openhartigheid zijn altijd een inspiratie geweest', aldus de liefdevolle woorden van de Monegaskische prins.

Het is duidelijk dat iedereen meeleeft met Charles na de verdrietige diagnose die hij onlangs kreeg. Ook royal collega’s laten nu van zich horen. Prins Albert spreekt via Instagram zijn steun uit aan de Britse koning.

Opvallende openheid

Het was flink schrikken afgelopen maandag. Vlak na het nieuws dat Charles goed hersteld was van de operatie aan zijn prostaat, maakte Buckingham Palace bekend dat er een ‘vorm van kanker’ bij de koning is vastgesteld. Voor zijn opvallende openheid over zijn gezondheid heeft Charles een goede reden. “Zijne Majesteit heeft ervoor gekozen om zijn diagnose te delen om speculaties te voorkomen, en in de hoop dat dit publiek begrip kan steunen voor iedereen ter wereld die met kanker te maken heeft”, aldus Buckingham Palace.

Beterschapswensen

Sinds het statement vanuit het Britse hof regent het beterschapswensen voor de koning vanuit allerlei hoeken. Veel bekende Britten hebben hun steun betuigd aan de vorst, en zelfs de leider van de anti-monarchiebeweging Republic wenste Charles veel sterkte.

Monegasken

Ook Charles’ royal collega’s is het verdrietige nieuws niet ontgaan. Op Instagram spreekt prins Albert zijn steun uit aan de koning.

“In deze moeilijke tijden wil mijn hele familie u onze volledige steun betuigen”, schrijft de Monegaskische prins in het officiële bericht. “Uw vastberadenheid, moed en openhartigheid zijn altijd een inspiratie geweest. Ik ben ervan overtuigd dat u dezelfde moed zult tonen in deze beproeving. Mijn familie en de bevolking van Monaco sluiten zich bij mij aan om u en de koninklijke familie en uw naasten onze hartelijke gedachten en gebeden toe te spreken.”

Een prachtig gebaar van de Monegasken, dat Charles ongetwijfeld kan waarderen. We hopen dat meer royal collega’s Alberts voorbeeld volgen!

Bron: Instagram @palaisprincierdemonaco | Beeld: NL Beeld, Instagram @palaisprincierdemonaco

Laatste nieuws