Prins Harry vliegt naar Londen na kankerdiagnose koning Charles

Zou het heftige nieuws voor een verzoening kunnen zorgen?

Gisteravond maakte Buckingham Palace het heftige nieuws bekend dat er ‘een vorm van kanker’ is vastgesteld bij koning Charles. Dat is natuurlijk flink schrikken voor de vorst én zijn familie – en het nieuws blijkt ook in Montecito flink wat los te maken. Verschillende bronnen melden namelijk dat prins Harry halsoverkop in het vliegtuig naar Londen is gestapt om zijn vader te bezoeken.

Diagnose

Vorige maand ging koning Charles onder het mes voor een vergrote prostaat, en hoewel hij hier voorspoedig van leek te herstellen, bleek gisteravond dat er een nare ontdekking was gedaan. “Gedurende het recente ziekenhuisverblijf van de koning voor een goedaardige vergrote prostaat, werd er een losstaande kwestie van zorgen opgemerkt. Daaropvolgende diagnostische tests hebben een vorm van kanker vastgesteld”, aldus een officieel bericht vanuit The Firm, gisteravond.

Familie

In zo’n situatie helpt het natuurlijk om je dierbaren om je heen te hebben. Uiteraard heeft Charles immer zijn Camilla aan z’n zijde en vermoeden we dat prins William z’n uiterste best doet om z’n tijd te verdelen tussen zijn eigen royal duties, de zorgen voor prinses Kate, z’n taken als papa van George, Charlotte, en Louis, én nu als steun voor zijn vader.

Gelukkig kan Charles op de steun en toewijding rekenen van nóg een familielid. Zo is prins Harry gisteravond namelijk gespot op het vliegveld LAX, waar hij een vlucht naar Engeland pakte.

De officiële woordvoerder van de Sussexes laat desgevraagd weten: “De Duke heeft met zijn vader gesproken over diens diagnose. Hij zal naar het VK reizen om Zijne Majesteit daar de komende dagen te bezoeken.” Volgens ingewijden zou koning Charles zijn jongste zoon persoonlijk gebeld hebben om hem op de hoogte te brengen van het slechte nieuws, aldus Hello! Magazine.

Verzoening

Met de flink bekoelde verhoudingen tussen de Sussexes en de rest van de Windsors, wordt deze abrupte reis van Harry naar Londen door vele royalty watchers gezien als een mogelijke stap richting een verzoening. Zo schrijft The Spectator dat Charles er persoonlijk voor gezorgd zou hebben dat hij z’n zoons, broers, en zus op de hoogte kon brengen voordat het nieuws wereldkundig werd gemaakt.

“De herinnering aan Harry die het nieuws over het heengaan van zijn grootmoeder moet horen via een BBC Breaking News Alert op z’n telefoon ligt nog vers in het geheugen, en blijft een bron van schaamte voor de Royal Family”, zo schrijft het nieuwsblad.

Dat eerste teken van goodwill vanuit z’n vader lijkt Harry nu dus met open armen te ontvangen door linea recta richting Londen te vliegen, waar hij vanmiddag is geland. Wie weet wat dit betekent voor de relatie tussen het hof van Montecito en het thuisfront in Londen!

Bron: Hello! Magazine, The Spectator, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws