Prachtig nieuws voor prins Harry

Die kan de prins in z'n zak steken!

Ze gingen op zoek naar privacy, en tóch waren de Duke en Duchess of Sussex vorig jaar niet uit de spotlights weg te denken. Van de nasleep van hun Netflix-documentaire tot natuurlijk de langverwachte memoir Spare – Harry en Meghan hadden het er maar druk mee. En dat heeft ze geen windeieren gelegd!

Spare

Nu 2023 definitief achter de rug is, zien we eindeloze lijstjes voorbijkomen. Wie was de drukste royal? Welk parfum werd het best verkocht? Welke designers maakten de meeste indruk?

Ook is er natuurlijk een lijst met bestverkochte boeken verschenen. Natuurlijk hadden we wel verwacht dat Spare, de memoires van de hertog hier een mooi plekje zou veroveren. Maar wat blijkt? Het openhartige boek vol persoonlijke ontboezemingen én kritiek op The Firm heeft zelfs de toppositie in de wacht weten te slepen – met een flinke afstand op de nummer twee van de lijst.

Bestseller

Zo heeft The Daily Mail via het boekhandelaarsplatform The Bookseller een lijstje cijfers rond de boekverkopen van het afgelopen jaar opgesteld. Hierbij gaat Spare ruim aan kop, met een totaal aantal verkopen van 706.978!

De nummer twee, cozy crime-boek The Last Devil to Die van komiek, presentator, en redactie-favoriet Richard Osman komt met ‘slechts’ 529.532 verkochte boeken niet eens in de buurt van de hoogheid. Overigens heeft Osman niets te klagen, want ook drie van zijn andere boeken hebben plekken veroverd in de top tien. Hiermee is hij in totaal goed voor een whopping 1.434.932 verkochte boeken. Tja, baas boven baas, Harry!

Onthullingen

We weten inmiddels allemaal dat Spare flink wat stof deed opwaaien. Zo onthulde Harry dat prins William hem ooit in een verhitte discussie aangevlogen zou zijn, en dat de beide broers origineel fel gekant waren tegen een huwelijk tussen hun vader, koning Charles, en zijn koningin Camilla.

Ook schilderde Harry de nieuwe echtgenote van z’n vader af als een ware ‘slechte stiefmoeder’ zoals die alleen in sprookjes voorkomen. Zo schreef hij: “Kort na onze privégesprekken met haar, zette ze haar langetermijnplannen in gang – een campagne gericht op een huwelijk, en uiteindelijk, de kroon.”

Hoewel er de afgelopen maanden voorzichtige stappen gezet zouden zijn om de verzuurde relatie tussen de Sussexes en Windsors weer te herstellen, is het nog maar de vraag of het ooit nog helemáál goedkomt tussen de beide kanten van de familie. Mochten al z’n andere projecten roemloos ten onder gaan, dan kunnen Harry (en z’n ghostwriter) klaarblijkelijk nog een mooi zakcentje verdienen met het schrijven van een vervolg op Spare!

Bron: The Daily Mail | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws