Koningin Máxima adopteert bijzondere nieuwe huisdieren

Welkom thuis!

Het is een dolle beestenboel bij de Oranjes, dat weten we. Ze zijn gek op hun viervoeters en bewezen tijdens de fotosessie dit jaar wel weer dat zij het héérlijk vinden om te ravotten met hun huisdieren. Maar er was klaarblijkelijk nog ruimte genoeg bij Paleis Huis ten Bosch, want via Instagram deelt een apetrotse koningin Máxima kiekjes van haar nieuwe huisdieren.

Beestenboel

Eerst waren er de twee labradors: Nala en Skipper. Vervolgens kwam er een derde labrador bij uit een nestje van Nala, met de naam Luna. Twee jaar geleden werden we voorgesteld aan toy poedel Mambo, en daarmee leek de beestenboel te paleize weer compleet.

Maar niets bleek minder waar! Vandaag stelden de Oranjes ons namelijk voor aan een nieuwe set bewoners van Paleis Huis ten Bosch. Of welja… echt een mandje ín het paleis hoeft niet zo nodig voor deze nieuwe huisdieren. Onze koningin heeft namelijk drie egeltjes geadopteerd!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Veilig thuis

Bij de foto valt te lezen dat de egel het steeds moeilijker heeft in Nederland. De wormen en insecten waar zij van leven zijn door de warmere zomers steeds moeilijker te vinden, en hun leefgebied wordt door toenemende bebouwing en verkeersdrukte steeds kleiner.

Gelukkig zijn er nu drie uitverkoren egeltjes die de rest van hun leven bijzonder aangenaam kunnen doorbrengen in de tuin van Paleis Huis ten Bosch. Bij de foto’s van Máx met haar snoezige beestjes valt te lezen: “Koningin Máxima heeft drie egels geadopteerd en uitgezet in de tuin van Paleis Huis ten Bosch. De tuin en het bosgebied bieden door de vele diverse planten en struiken voldoende eten en ruimte voor de egels.” Wat een weelde voor de stekelige viervoeters!

Empty nest

Het is natuurlijk een ontzettend goed voorbeeld om je als vorstin in te zetten voor beestjes in nood. Maar wij vermoeden stiekem ook dat Máxima haar empty nester-syndroom hiermee toch wel naar een nieuw niveau tilt.

Wij zijn in elk geval reuze benieuwd hoe de hoogheid de egeltjes genoemd heeft – wellicht drie namen beginnend met een A? Wie weet!

Bron: Instagram @koninklijkhuis | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws