Máxima geniet van muzikale middag en verrast iedereen met dirigeerkunsten

Heeft Máx haar nieuwe roeping gevonden?

Koningin Máxima genoot afgelopen woensdag van een heerlijke muzikale middag. Zo opende ze in het Concertgebouw in Amsterdam het Leerorkest Symposium. De betekenisvolle middag stond volgepland met optredens, maar ook met een gastoptreden van Máx herself.

Leerorkest Symposium

De middag stond in het teken van het leerorkest, waar kinderen de mogelijkheid krijgen om niet alleen muziek te spelen, maar ook om zich te ontwikkelen in andere vaardigheden. Zo leren ze onder andere veel over concentratie, het verwerken van emoties en samenwerken.

Moment om te stralen

Aan Máx was het afgelopen woensdagmiddag de taak als erevoorzitter van de stichting ‘Méér Muziek in de Klas‘ om het Leerorkest Symposium te openen. Máxima zet zich al jarenlang in voor meer muziek in Nederland, waardoor deze taak haar op het lijf was geschreven.

Tijdens deze muzikale opening mocht de koningin dan ook heel wat mooie muziekoptredens bijwonen. Maar dat weerhield haar er echter niet van om zelf ook even een moment of shine te pakken. Want wat blijkt? Máx kan prima door als dirigent!

Dirigeren

De koningin kennende deinst ze niet weg voor een uitdaging, waardoor ze het dirigeerstokje met beide handen aannam. Met een beetje hulp van dirigent Rolf Hoogenberg, dirigeerde Máx de sterren van de hemel. En dat ze er aanleg voor heeft, dat blijkt maar weer. De koningin werd namelijk getrakteerd met een luid applaus na haar ‘gastoptreden’.

Bron: NL Beeld
Bron: NL Beeld

Bekende outfit

Gehuld in een prachtige olijfgroene jurk van haar favoriete Belgische modemerk Natan, verscheen de koningin bij het Concertgebouw. Ze combineerde haar jurk met een elegante donkergrijze hoed mét bijpassende mantel.

Oplettende royal fashion-lovers kan het echter op zijn gevallen dat dit niet de eerste keer is dat Máx deze jurk en hoed draagt. Zo droeg ze de olijfgroene jurk al drie keer eerder dit jaar. De donkergrijze hoed heeft de koningin sinds 2013 maar liefst dertien keer gedragen. En waarom ook niet? We love a sustainable Queen.

Bron: Vorsten, Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws