Hollandse trots: Máxima is uitgeroepen tot meest fashionable royal!

Wat wij in Nederland allang wisten, is nu ook internationaal erkend.

Dat onze Máxima een groot voorbeeld is op het gebied van royal fashion wisten wij Hollanders natuurlijk allang, maar wat blijkt? De koningin heeft nu ook internationale erkenning gekregen. Het Britse modeblad Tatler roept Máx namelijk uit tot meest fashionable royal – en daar zijn wij natuurlijk stiekem best wel een beetje trots op.

Eigen stijl

Volgens Tatler was het nog niet gemakkelijk om één van de hoogheden tot de best geklede royal te kronen – en dat snappen we. Want elke royal lady heeft haar charme: zo gaat prinses Kate immer classy gekleed, staat koningin Letizia bekend om haar gewaagde japonnetjes en steelt prinses Charlene de show in ontwerpen van de meest exclusieve designer labels.

Lef

Toch springt er voor het Britse blad één royal uit als het gaat om koninklijke fashion, en dat is onze eigen Máx. Volgens Tatler heeft onze koningin altijd al oog gehad voor het theatrale, en staat zij vooral bekend om haar lef voor het dragen van verschillende kleuren, patronen en stoffen. Als voorbeeld noemt de redactie een aantal recente looks waarin Máx onlangs opdook, waaronder de paarse Natan-japon die zij droeg tijdens het staatsbezoek aan Zuid-Afrika.

Beeld: NL Beeld

Wat haar stijl zo interessant maakt, is volgens Tatler het feit dat de koningin gedurfde keuzes durft te maken zonder dat zij het koninklijke verliest. Een statement waar ook fashionista Nikkie Plessen zich in kan vinden. “Zij zoekt altijd net dat randje op”, stelt ze in RTL Boulevard. “Dat je denkt: het zit net tussen het sexy, het stoere en het fashion van dat moment in.” Toch wordt ook volgens Nikkie het koninklijke aspect altijd behouden in Máx’ looks. “En ik vind dat ze dat op een hele goede manier doet.”

Sexiness

Wat Máxima onderscheidt van bijvoorbeeld royal collega Kate – die altijd netjes binnen de lijntjes kleurt en niet snel een uitstapje maakt naar een opvallendere look – is volgens Nikkie dat zij “een beetje sexiness brengt, zonder dat het ordinair wordt.” Sounds just like our Queen. Applaus voor Máx!

Bron: Tatler, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws