Oh no: koning Albert onwel geworden tijdens vakantie

Volgens ingewijden gaat het nu weer goed met de koning.

Een vorst op leeftijd en een fijne vakantie – het blijkt geen succesformule. Eerder dit jaar werd de Noorse koning Harald al geveld door gezondheidsproblemen tijdens z’n vakantie, en nu blijkt de Belgische koning Albert ook onwel te zijn geworden terwijl hij van z’n vrije tijd aan het genieten was, zo meldt het Belgische hof.

Gevallen

De Belgische koning Albert genoot van een heerlijk zonovergoten vakantie in Zuid-Frankrijk, toen hij plotseling onwel werd. Begin deze week werd hij niet lekker en is hij daarbij lelijk ten val gekomen. Het paleis heeft laten weten dat zijn toestand gelukkig niet kritiek is.

“Koning Albert is begin deze week onwel geworden in Zuid-Frankrijk en is daarbij ook ten val gekomen”, zo bevestigt Lore Vandoorne, de woordvoerder van het paleis. “Er is een dokter op bezoek gekomen, maar hij is niet in het ziekenhuis beland. Zijn toestand is ook nooit levensbedreigend geweest. Hij stelt het goed. Gisteren heeft hij nog met prinses Claire gefacetimed toen zij een activiteit in Verviers deed.”

Groot feest

Op 6 juni is het groot feest in België en wordt de 90e verjaardag van de koning gevierd. “Voor zijn 90ste verjaardag staan enkele festiviteiten op de planning, onder meer een feest voor vrienden in kasteel Belvédère. Die festiviteiten komen niet in het gedrang”, bevestigt het paleis verder.

De koning kampt al langere tijd met wat gezondheidsproblemen. Vorig jaar werd hij nog opgenomen in het ziekenhuis vanwege uitdrogingsverschijnselen. Ook zou hij toen een bloedinfectie gehad hebben. Hiervoor moest hij destijds acht dagen in het Saint-Luc ziekenhuis verblijven in Sint-Lambrechts-Woluwe. Gelukkig werden de problemen hier tijdig verholpen.

albert
Albert en Paola bij het Te Deum op 15 november. (Beeld: NL Beeld)

Tijdens de Belgische Koningsdag op 15 november leek het beter te gaan met de koning. Wel had hij een wandelstok nodig en leunde hij op zijn vrouw Paola. De voormalig vorst verscheen tijdens Pasen voor het laatst in het openbaar.

Bron: Nouveau, HLN, Libelle | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws