Gulle Charles geeft Camilla, William én Kate bijzondere onderscheiding

Een prachtig gebaar als dank voor hun inzet.

De Britse koning Charles was afgelopen week in een vrijgevige bui. De koning heeft namelijk maar liefst drie onderscheidingen uitgedeeld aan leden van zijn familie die veel betekenen voor zijn land. Een zonnige randje aan de moeilijke tijden die het koningshuis momenteel doormaakt.

Hoge onderscheiding

De hoogste onderscheiding gaf de koning aan prinses Kate. Zij werd benoemd tot lid van de Order of the Companions of Honour. En dat is niet mis. Deze onderscheiding eert haar inzet op het gebied van onder andere kunst en wetenschap, door haar rol als beschermvrouwe van meerdere culturele instellingen. Grote namen ging haar voor, zoals Sir David Attenborough en Dame Judi Dench. De prinses zal vast trots zijn dat haar naam nu in dit rijtje thuishoort.

De koning benoemde zijn vrouw koningin Camilla tot grootmeester van de Orde van de Kousenband. Deze ridderorde is de hoogste van het Verenigd Koninkrijk en een van de oudste van Europa. De titel van grootmeester is een prestigieuze titel die prins Philip, de vader van Charles, maar liefst tientallen jaren mocht dragen.

Tot slot benoemde de koning zijn zoon prins William tot grootmeester in de Orde van het Bad. Deze ridderorde is de vierde in rang van de ridderordes van Engeland. Met deze titel treedt de toekomstige koning in de voetsporen van zijn vader, die deze titel ook droeg toen hij nog prins van Wales was. Dat zal ook symbolisch veel betekenen voor zowel Charles als William.

Moeilijke tijden

Zoals we allemaal weten leeft het Britse koningshuis in moeilijke tijden. Bij zowel prinses Kate als koning Charles is kanker geconstateerd, en beiden ondergaan hiervoor momenteel behandeling. Vanwege de ziekte hebben ze hun werkzaamheden neergelegd, en richtten zich nu op het behandelen van de ziekte.

Gelukkig lijken de twee steun bij elkaar te vinden in het zware proces dat ze doormaken. Daarnaast is de band tussen de prinses en koning is altijd goed geweest, vanwege onder andere gemeenschappelijke interesses. Wellicht dat de onderscheidingen een hart onder de riem zijn voor iedereen!

Bron: RTL Nieuws, Vorsten | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws