Zien: koning Charles op zijn Paasbest tijdens dienst in St. George’s Chapel

Hij verscheen voor het eerst sinds zijn kankerdiagnose in het openbaar met een stralende Camilla aan zijn zijde.

Gisteren was het weer tijd voor de jaarlijkse Easter Mattins Service in de St. George’s Chapel in Windsor Castle. En hoewel koning Charles sinds februari voor kanker wordt behandeld, voelde hij zich goed genoeg om bij de traditionele paasdienst aanwezig te zijn. Het eerste publieke optreden sinds zijn kankerdiagnose leverde een aantal kiekjes op van een vrolijk uitziende Britse monarch.

Present

Tot voor kort was de koning enkel en alleen te zien bij audiënties en privé-aangelegenheden. Maar afgelopen week liet Buckingham Palace al weten dat Charles gewoon aanwezig zou zijn tijdens de paasdienst in St. George’s Chapel. De beslissing van de koning om wél aanwezig te zijn bij de paasdienst, wordt als belangrijk gezien. Het suggereert namelijk dat de artsen die de hem behandelen, het momenteel goed genoeg vinden gaan met Charles. Enne, aan zijn glimlach te zien is de koning het daar zelf helemaal mee eens.

Stralend koningspaar

Het koninklijk paar arriveerde in een staats-Bentley en verscheen opgewekt de Mattins-dienst. Koning Charles zag er zoals gewoonlijk uit om door een ringetje te halen in een nette jas en een blauwe stropdas.

koning Charles
Beeld: NL Beeld / Goff Photos

Op zijn gezicht prijkte een grote glimlach. Maar hoe kan dat ook anders, met zo’n prachtige dame aan je zijde? Het happy couple werd op de kiek gezet terwijl ze zwaaiden naar een groepje royal-fans dat zich bij Windsor Castle had verzameld.

Charles en Camilla
Beeld: NL Beeld / PA Images

Koningin Camilla straalde in een koninklijke smaragdgroene jasjurk van Anna Valentine, welke ze combineerde met een bijpassende Philip Treacy-hoed, zwarte suède laarzen en een stijlvolle, gewatteerde zwarte Chanel-handtas.

Camilla
Beeld: NL Beeld / Abaca Press

Lenteachtig groen

Bij het gezelschap voegden zich vervolgens een aantal vooraanstaande leden van het koningshuis. Zo verscheen kort nadat het koninklijk paar arriveerde ook zuslief prinses Anne. In navolging van de groene outfit van koningin Camilla, droeg ook Anne een mintgroene jas welke ze combineerde met een groene hoed met zwarte veren.

prinses Anne
Beeld: NL Beeld / PA Images

Maar ook de hertogin van York, Sarah Ferguson, verscheen in lenteachtig groen. Voor de gelegenheid droeg zij een jurk in een bijzondere varenkleur.

Sarah Ferguson
Beeld: NL Beeld / PA Images

Sarah werd vergezeld door haar ex en tevens wijlen koningin Elizabeth’s meest omstreden zoon: prins Andrew. Hoewel de schandaalprins afstand moest doen van meerdere militaire titels en geen openbare taken meer mag uitvoeren, is hij opmerkelijk genoeg nog steeds welkom tijdens de traditionele paasdienst.

Felpaars Prada

Koning Charles’ andere jongere broertje prins Edward zag er keurig uit in een krijtstreeppak. Hij werd vergezeld door de hertogin van Edinburgh, zijn vrouw Sophie. En hoewel Edward netjes voor de dag kwam, stal de hertogin de show in haar felpaarse jas van Prada met gouden knopen. Dit pareltje combineerde ze met een crèmekleurige hoed en hoge pumps in dezelfde crème-tint.

prins Edward
Beeld: NL Beeld / PA Images

Onder het echtpaar was ook hun zoon James, de graaf van Wessex van 16, die eveneens in een net, donkerblauw pak verscheen.

Sophie
Beeld: NL Beeld / PA Images

Fysiek contact

Vervolgens was het tijd voor het gebruikelijke rondje handjes schudden. Naar verluidt hebben de artsen Charles afgeraden om fysiek contact op te zoeken vanwege zijn ziekte, maar dit advies sloeg de koning duidelijk in de wind. Dat het hoofd van de Britse monarchie ziek is, wordt zeker niet vergeten door het volk. Eén van de aanwezigen in het publiek riep iets in de trant van ‘blijf sterk!’ naar de koning, waarop hij antwoordde met: “Ik doe mijn best.”

Charles en Camilla
Beeld: NL Beeld / PA Images

Prinses Kate

Zoals eerder al bevestigd waren de prins en prinses van Wales niet aanwezig bij de paasdienst. Vanwege de kankerdiagnose van prinses Kate hebben de Waleses Pasen naar verwachting in Anmer Hall gevierd, samen met hun drie kinderen. Een mooi moment voor wat quality time met het gezin, moeten Will en Kate gedacht hebben, aangezien hun kroost pas op 17 april weer in de klas hoeft te verschijnen.

Na de dienst keert het koninklijk gezelschap doorgaans terug naar Windsor Castle, voor een traditionele lunch met gebraden lamsvlees. Bij verschillende koninklijke residenties werden evenementen georganiseerd voor bezoekers ter gelegenheid van Pasen.

Bron: Hello!, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws