Prinsessen in pastel: de leukste lentelooks

Van Máxima en Silvia tot Leonor en Eloise!

Dit paasweekend hebben wij uiteraard de lente in onze bol. Van bloemen op de brunchtafel tot een fleurige outfit: wij zijn he-le-maal klaar voor het voorjaar. En voor het ultieme lentegevoel zetten we onze favoriete hoogheden in pastel op een rijtje – van gravin tot koningin en van hertogin tot prinses.

Koninklijk kleedje

Als royal lady heb je nogal wat gelegenheden waarbij je je op je (paas)best moet laten zien. En dat betekent dat zij een indrukwekkende garderobe tot hun beschikking hebben! Designerstukken, vintage parels, of high street budget-aankopen: we doen graag een gezonde dosis fashion-inspiratie op.

Want van tuinfeest…

Kate Sophie paste;
Beeld: NL Beeld

…Tot tentoonstelling…

Eloise van Oranje
Beeld: NL Beeld

…Of werkbezoek…

Sophie Edinburgh Leeds
Beeld: NL Beeld

…Tot muziekfeest…

maxima pastel
Beeld: NL Beeld

…Pastel is áltijd een stijlvolle keuze! Daarbij kun je à la prinses Catherine en hertogin Sophie vorig jaar voor een ton sur ton lookje gaan met matchende accessoires – en matchende mede-royals. Gravin Eloise van Oranje gaf haar frisse groene jumpsuit een stoer randje door voor een set forse, zwarte hakken te kiezen, en vorige week liet hertogin Sophie nog zien dat er simpelweg niet zoiets bestaat als té fleurig met haar romantische Suzannah-japon. Koningin Máxima toonde zich bovendien een prachtige ijskoningin met haar lichtblauwe look van (hoe kon het ook anders) modehuis Natan. Geschikt voor de winter én de lente!

Pretty in pink

Daarbij schenken we graag in ’t bijzonder wat aandacht aan outfits in onze lievelingskleur: roze! Zo koos Catherine vorig jaar nog voor deze heerlijke #Barbiecore-outfit met een lekker in het oog springende parel-riem.

Kate roze pak
Beeld: NL Beeld

Ook prinses Leonor toonde zich in een stijlvolle roze Simorra-japon vorig jaar, waar koningin Letizia zich in een lichtroze Hugo Boss-pak hees voor de uitreiking van de Premios Princesa de Asturias. Zo hebben moeder en dochter hun outfits subtiel op elkaar afgestemd!

letizia leonor sofia
Beeld: NL Beeld

Soms gaat dat afstemmen echter minder subtiel, zoals bij het vormsel van Infanta Sofía. Toen had de jonge prinses gewoon haar hele familie ervan overtuigd om in roze op te komen dagen. Zelfs koning Felipe deed mee met een roze stropdas. Love it!

Sofia Spanje vormsel 2023
Beeld: NL Beeld

En ach, ook als niemand zin heeft om te matchen, kun je prima een roze statement-top uit je kast trekken, weet Leti.

pastel
Beeld: NL Beeld

Fris en vrolijk

Bij de lente hoort natuurlijk ook dat we met onze snoet willen genieten van de prille lentezon. Een uitstapje in de zon kan gelukkig ook in frisse pasteltinten. Zo verscheen de Zweedse koningin Silvia vorig jaar nog in dit vrolijke kuikengele outfitje bij het jubileumconcert voor manlief…

Silvia geel
Beeld: NL Beeld

En Kate droeg naar een polomatch van manlief deze romantische lichte japon van royal favourite Beulah London.

Kate Charity polo cup 2023
Beeld: NL Beeld

Opvallen

Hoewel we bij pastel misschien denken aan romantische, zachte tinten, maar je kunt ook in milde tinten lekker opvallen! Zo leek de Princess of Wales inspiratie opgedaan te hebben op het tennisveld, en zij had in dit beeldige Self-Portrait-japonnetje toch wel wat weg van een pastel tennisbal.

kate wimbledon 2023
Beeld: NL Beeld

En als Oranje-koningin, kun je natuurlijk ook príma wat inspiratie trekken uit je eigen achternaam. Knallend oranje bewaren we dan maar voor op de tribune bij het WK of Koningsdag, maar een mildere oranje kleur kan evengoed beeldig zijn, bewijst Máx.

maxima oranje
Beeld: NL Beeld

Paas-tel

Kortom, er zijn genoeg opties om ook deze tweede paasdag in prachtig pastel voor de dag te komen. Extra leuk: zo’n lieflijke look kun je extra romantisch afmaken met een zachte make-up look, óf juist lekker dramatisch accentueren met een bold lip en een knallende kleur op je oogleden.

Bron: UFO No More | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws