Prins Andrew opnieuw in het nieuws om Epstein-schandaal

De Daily Mail beweert dat de Britse prins heeft gelogen over zijn contact met Epstein.

Prins Andrew is sinds november 2019 uit de koninklijke spotlight gestapt nadat werd onthuld dat hij bevriend is met Jeffrey Epstein, waarbij de prins ook werd beschuldigd van aanranding. Waar prins Andrew jarenlang beweerde voor de laatste keer contact met Epstein te hebben gehad in 2010, beweert de Daily Mail nu bewijs te hebben dat dit een leugen was.

Epstein-schandaal

Andrew was goed bevriend met Jeffrey Epstein, de Amerikaanse miljardair en zedendelinquent die zelfmoord pleegde in zijn cel. Hij zat vast wegens seksueel misbruik van minderjarigen en mensenhandel. Daarvoor was Epstein in 2005 al veroordeeld, maar Andrew was zo dom om contact met hem te blijven houden, van zijn jets en gulheid te blijven profiteren én hem uit te nodigen voor feesten op koninklijke landhuizen, inclusief zeer jonge vrouwen.

Contact

Nadat een foto van Epstein en Andrew in 2010 in de rondte ging, kwam Andrew zwaar onder vuur te liggen. Ook werd hij beschuldigd van misbruik. In een  desastreus verlopen interview met BBC Newsnight beweerde Andrew destijds dat hij in 2010 voor het laatst contact gehad had met Epstein. Maar uit een mailwisseling met Epstein, die in handen is van Daily Mail, kan wat anders worden opgemaakt. Zij beweren namelijk dat de twee in 2011 nog contact hebben gehad en dat Andrew dus gelogen heeft.

Titels

Na de misbruiksrechtszaak waar prins Andrew in januari 2022 bij betrokken was, moest de schandaalprins zijn militaire titels neerleggen en beëindigde hij zijn beschermheerschappen en andere koninklijke patronages. Ook zijn moeder, wijlen Queen Elizabeth, greep in en pakte titels af. Sindsdien heeft hij zich teruggetrokken en mag hij geen openbare taken meer uitvoeren.

Bron: RTL Boulevard, Beau Monde Archief, Daily Mail| Beeld: NL Beeld / Cover Images

Laatste nieuws