Ai: Charles heeft militaire titel van Harry aan William gegeven

Ouch!

Dat de banden tussen Charles en Harry niet bepaald warm zijn is niets nieuws aan de horizon. Toch wordt dit nu weer op een pijnlijke manier opnieuw duidelijk. Vlak nadat Charles had aangegeven ’te druk’ te zijn om Harry vandaag te ontmoeten, maakt Buckingham Palace als klap op de vuurpijl ook nog eens bekend dat de koning een militaire titel van zijn jongste zoon afpakt en aan William geeft.

Slechte relatie

Of de relatie tussen koning Charles en prins Harry sinds het volwassen leven van Harry ooit goed is geweest betwijfelen we, maar de afgelopen jaren is die er hoe dan ook niet beter op geworden. Het vertrek van Harry en zijn gezin naar de Verenigde Staten heeft er nogal ingehakt bij de Royal Family, om nog maar niet te spreken over de met koningshuis-kritiek gevulde documentaire en memoires die de prins de wereld in heeft geslingerd.

Hoop op verzoening

Toen begin dit jaar bekend werd dat Charles lijdt aan kanker, zagen veel royalty watchers dat als een kans voor hem en Harry om weer nader tot elkaar te komen. Vooral toen bleek dat de prins halsoverkop naar Londen was gevlogen om zijn vader te bezoeken, werd Charles’ diagnose gezien als een verenigend element dat ervoor zou zorgen dat de relatie tussen vader en zoon zou verbeteren. Toen echter bleek dat Harry na een gesprek van nog geen halfuur alweer buiten de paleispoorten stond, werden die verwachtingen al snel weer bijgesteld.

Geen tijd

Nu wordt opnieuw pijnlijk duidelijk dat de relatie tussen Harry en Charles nog altijd niet om over naar huis te schrijven is, en dat ook Charles’ diagnose daar kennelijk geen positieve invloed op heeft. Harry vertoeft momenteel in zijn moederland om het tienjarig bestaan van de Invictus Games te vieren. Een mooi moment om wat tijd met Charles door te brengen, zou je denken. Maar nee: een woordvoerder van de prins heeft laten weten dat een bezoekje aan zijn vader er niet in zit, omdat Charles naar verluidt geen plekje heeft in zijn agenda. Ouch…

Titel weggegeven

Wat het allemaal nog een tandje pijnlijker maakt, is dat Buckingham Palace enkele uren nadat duidelijk werd dat Charles geen tijd had om zijn jongste zoon te ontmoeten, ook nog eens bekendmaakte dat Harry een militaire titel verliest. De prins is nu nog Colonel-in-Chief van het Army Air Corps, maar vanaf 13 mei gaat die titel naar William.

Als we dus nog ergens hoop hadden op verzoening, dan is dat nu toch wel écht verdwenen…

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws