Royals en hoedjes bij openingsdag bijzondere editie Royal Ascot

Pronken met pracht en praal bij de paardenraces: het is weer tijd voor de Royal Ascot!

Het jaarlijkse paardenracefestijn voor de ton, de Royal Ascot, is gisteren weer van start gegaan. Een bijzondere editie, want het was de eerste na het overlijden van groot Ascot-fan, wijlen Queen Elizabeth. Er waren gisteren een hoop royals bij aanwezig, met natuurlijk King Charles en Camilla voorop!

Paardenpret

Het is hét society-evenement van het jaar, met een (letterlijke) seal of approval van de Windsors als kersje op de taart. Al sinds jaar en dag is de Royal Asccot een begrip. De paardenraces, waar het uiteindelijk om draait, zijn natuurlijk razend spannend. Maar uiteindelijk is de Royal Ascot ook een stukje zien en gezien worden voor het aanwezige publiek in hun goeie goed.

Royals

Zo waren er ook een hoop Royals op de openingsdag van de Royal Ascot, die gisteren plaatsvond. Charles en Camilla waren zelf ook van de partij. Hiermee lijkt het koningspaar uit te willen dragen dat zij de jaarlijkse traditie, die altijd op de steun van wijlen koningin Elizabeth kon rekenen, graag in ere houden.

Voor de gelegenheid droeg Camilla een custom outfit van Dior met een hoed (zoals ’t heurt bij de Royal Ascot) van hof-hoedenleverancier Philip Treacy. Het koningspaar kwam uiteraard aan in een koets, die zij voor de gelegenheid deelden met de Duke en Duchess van Wellington. Dit echtpaar is goed bevriend met C&C, en voor de Duke was zelfs de taak weggelegd om de Queen Mary’s Crown mee te dragen tijdens de kroning van z’n koninklijke vrienden.

Uiteraard waren er ook verschillende andere royals van de partij. Zo werden prinses Beatrice en manlief, Edo Mapelli Mozzi gespot…

Beeld: NL Beeld

Net als princess Annes dochter, Zara Tindall, en haar grote liefde Mike. Tja: als Olympisch ruiter viel het natuurlijk te wachten dat Zara haar opwachting zou maken!

Beeld: NL Beeld

Ook kreeg de Princess Royal herself een prominente plek op de openingsdag van de Royal Ascot: zij volgde haar broer namelijk op de voet in een aparte koets, die zij gezellig kon delen met schoonzus Annabel Elliot. Annes zoon, Peter Phillips, was ook aanwezig, samen met zijn lief Lindsay Steven, met wie hij nu bijna twee jaar samen is.

Hoedjes

Daarnaast was het natuurlijk een komen en gaan van hoeden, casual diadeempjes en fascinators onder de vrouwelijke aanwezigen. Men weet immers dat je zonder hoofddeksel nergens komt bij de Royal Ascot.

Ascot
Beeld: NL Beeld

…en dat ging er soms behoorlijk kunstig aan toe:

royal ascot
Beeld: NL Beeld

Grote afwezigen

Bij de openingsdag lieten verschillende graag geziene royals echter verstek gaan. Zo waren Wills en Kate beiden niet aanwezig – tja, Catherine had een afspraak bij de National Portrait Gallery en er moet toch iémand de kids van school halen – en ook bijvoorbeeld prinses Eugenie en Jack Brooksbank waren niet van de partij. Die zullen ongetwijfeld nog druk zijn met hun jongste spruit, die eind vorige maand het levenslicht zag.

Gelukkig staan er deze week nog een hoop andere evenementen rond de Royal Ascot op het programma, dus wie weet wie we daar gaan spotten!

Bron: Hello! Magazine, Royal Central | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws