‘Afzetters’: Spotify-baas haalt uit naar Harry en Meghan

''De F*cking Afzetters', dat is hoe we hun podcast hadden moeten noemen', stelt Simmons.

Vorige week kwam het trieste nieuws dat de podcast Archetypes, die werd gehost door niemand minder dan Duchess of Sussex, Meghan Markle, ten einde zou komen. Nu zou blijken dat de twee partijen niet bepaald vriendschappelijk hun samenwerking hebben beëindigd. Als we Spotify-executive Bill Simmons mogen geloven, mag het streaming-platform namelijk blij zijn dat de Sussexes vertrokken zijn.

Archetypes

Uiteindelijk heeft de podcast Archetypes twaalf afleveringen opgeleverd. Van Mariah Carey tot Serena Williams en Paris Hilton: de meest uiteenlopende dames passeerden de revue achter de microfoon bij Meghan Markle.

Hoewel je zou denken dat dit de nodige luisteraars moet trekken, was de podcast geen lang leven beschoren. Eind vorige week kwam namelijk het nieuws dat het doek was gevallen voor Archetypes. Toen meldden beide partijen nog dat ze ‘wederzijds overeen zijn gekomen om uit elkaar te gaan en dat ze trots op de serie zijn die ze samen hebben gemaakt’. Dat lijkt nu toch een béétje anders te liggen.

Afzetters

In z’n eigen podcast windt Spotify’s Bill Simmons er namelijk bepaald geen doekjes om. De beste man is niet de minste naam binnen Spotify: Simmons is namelijk het hoofd van Spotify’s Podcast Innovation and Monetisation-afdeling. Dat uitgerekend hij hard uithaalt naar de Sussexes, moet dan ook hard aankomen.

“Ik wou dat ik betrokken was geweest bij de ‘Harry en Meghan verlaten Spotify’-gesprekken. ‘De F*cking Afzetters’, dat is hoe we hun podcast hadden moeten noemen”, aldus Simmons. Aiii!

Maar de Spotify-executive is nog niet klaar met z’n tirade. Zo stelt hij: “Ik moet me een keer gaan bezuipen en dan het verhaal vertellen over het Zoom-gesprek dat ik had met Harry om hem te helpen met een podcast-idee. Het is één van mijn beste verhalen….F*ck them. De afzetters.”

Schaamte

Overigens is dit niet de eerste keer dat Simmons zich kritisch uitlaat over de Sussexes. Zo stelde hij eerder ook al eens dat hij zich ‘schaamde’ dat hij een platform met de prins moest delen.

“Wat doet hij nou eigenlijk? Het is zo’n ding van…waar is je talent? Waarom luisteren we naar jou? Je bent geboren in een koninklijke familie en toen ben je vertrokken…Je woont in f*cking Montecito en je verkoopt documentaires en podcasts en niemand geeft erom wat je te zeggen hebt – tenzij je praat over de royal family, waar je alleen maar over loopt te klagen.” Nee, Simmons is bepaald géén fan van de Sussexes. Bovendien staat zijn (met krachttermen beladen) verhaal vrij haaks op de mededeling die Spotify zelf naar buiten bracht over het einde van Archetypes. De waarheid zal ongetwijfeld ergens in het midden liggen, maar laten we eerlijk wezen: heel chic staat het niet, voor de Duke en Duchess.

Bron: CNN, Variety, The Guardian | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws