Glitter, glamour, en couture op de rode loper in Cannes

Het iconische filmfestival werd gisteren groots geopend!

Het grootste filmfestijn van het jaar is gisteren weer groots van start gegaan! Aan de Franse kust, op een krap uurtje rijden vanaf Monaco, is het namelijk weer tijd voor het Festival de Cannes. Uiteraard ging de opening van het festival als vanouds gepaard met een hoop glamour. Wij lichten enkele van onze favoriete looks uit.

Cannes Film Festival

Ieder jaar vindt aan de zuidkust van Frankrijk het prestigieuze internationale filmfestival plaats. Het festival trekt altijd veel media-aandacht, en de grootste filmsterren verschijnen op de rode loper. De meest toonaangevende regisseurs en acteurs zijn aanwezig tijdens dit grote evenement.

Er worden grote prijzen uitgereikt, met als hoogtepunt de Gouden Palm, die wordt toegekend aan de beste film. En dat is nogal een eer op het festival in Cannes. De toon wordt gezet voor de toekomst en dit is hét moment dat aanstormende talenten als regisseurs en acteurs naar voren treden. Filmproducten krijgen de kans om hun films te promoten en te verkopen.

Red carpet looks

Van Jane Fonda en Meryl Streep tot Heidi Klum en Omar Sy, iedere ster die meetelt in de filmwereld maakte zijn entree. De red carpet looks zijn iconische fashionmomenten waar we enorm van genieten. De sterren omarmen de extravagantie die bij de zuidkust van Frankrijk hoort, en stralen ons tegemoet. Tijdens de opening van het festival zagen we opvallend veel sterren in het rood, natuurlijk ook een van dé modekleuren van het moment.

Bovendien was er op de rode loper ook een stukje Hollandse glamour te zien: model Romee Strijd schitterde namelijk in een fabuleuze japon van ontwerper Eman Alajlan en Messika-juwelen.

Romee Strijd Cannes 2024
Beeld: NL Beeld

Ere-Gouden Palm

De actrice die gisteren de spotlight ving is Meryl Streep. De Britse actrice is dit jaar eregast van het festival, en mocht de ere-Gouden Palm in ontvangst nemen, die haar eer geeft voor haar grote invloed en bijdrage aan de filmindustrie.

De actrice hield het niet droog toen ze de prachtige oeuvreprijs in ontvangst nam. “Een prijs winnen in Cannes, waar zo veel grote makers samenkomen, is een van de hoogste prestaties die je in de filmkunst kan bereiken. Dat ik in de schaduw mag staan van mijn voorgangers stemt mij nederig en opgewonden tegelijkertijd. De enige reden dat ik hier vanavond sta, is omdat ik met hele begaafde kunstenaars heb gewerkt. Ik ben zo dankbaar dat jullie niet moe zijn geworden van mijn gezicht”, aldus Meryl Streep.

Bron: Marie Claire | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws