William en Kate kiezen voor drastische verandering

Het kroonprinselijk paar slaat een nieuwe weg in!

Heb je er altijd van gedroomd om deel uit te maken van het team rondom de prins en prinses van Wales? Dan kun je nu solliciteren! Het koninklijke koppel heeft namelijk het vertrek van hun private secretary, Jean-Cristophe Gray aangekondigd. De beste man heeft de leiding over alle werknemers binnen Kensington Palace. Opvallend is dat Kate en William dit keer geen vacature hebben opengesteld voor een private secretary maar voor een royal CEO. En dat zijn twee heel verschillende functies…

Werkervaring

Als we The Times moeten geloven, zal Jean-Christophe het Kensington Palace verlaten in het voorjaar van 2024. De huidige private secretary deed zijn intrede in het paleis in februari 2021. Hij nam destijds het stokje over van Christian Jones, die het overigens nog geen jaar heeft volgehouden bij de Britse royals.

Voordat Gray zich waagde aan deze uitdagende functie, was hij werkzaam als hoofd van het Algemene Uitgavenbeleid bij het Ministerie van Financiën. Ook maakte hij in 2012 deel uit van het PR-team van de toenmalige premier David Cameron. Kortom, om private secretary van Kate en Will te kunnen worden heb je een bak werkervaring nodig waar je u tegen zegt.

De vacature

In september maakte het koninklijke stel bekend dat er op korte termijn een CEO-positie vrij zou komen binnen hun huishouden. Ze beschreven de functie destijds als een ‘unieke kans om je aan te sluiten bij het toegewijde team van Kensington Palace’. Als royal CEO ben je de hoogst verantwoordelijke leider van het koninklijke huishouden en rapporteer je direct aan TRH’s. Sparren over de gang van zaken binnen het paleis met Kate en Will, het klinkt ons als muziek in de oren!

Drastische verandering

Volgens Richard Eden van The Daily Mail, zit het verschil tussen de oude en de nieuwe functie hem in de lengte van de communicatielijnen. De toekomstige royal CEO zal dus de leiding hebben over de om en nabij zestig medewerkers van het team dat Kensington Palace draaiende houdt.

Maar daarbij zal degene die de ongeacht pittige sollicitatieprocedure doorstaat, als enige in direct contact staan met de koninklijke hoogheden. Binnen het huidige systeem zijn er legioenen verschillende secretarissen die de koninklijke familie omringen en rapporteren via de private secretary. Het doel van deze verandering? Een minder traditionele en hiërarchische structuur binnen Kensington Palace. En dat is natuurlijk nogal wat voor het klassieke Britse koningshuis!

Bron: Hello! Magazine, Tatler | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws