Powerdressing als de prinsessen met krijtstreep

Zakelijk, stoer, elegant: deze royal ladies zetten de trend!

Ooit was krijtstreep het cliché-printje voor de inspiratieloze zakenman. Anno nu hebben we de zakelijke uitstraling van de subtiele krijtstreep echter massaal omarmd! En wie beter om een beetje fashion-inspiratie bij af te kijken dan de royals?

Prinses Kates pakkenparade

Eén van de meest recente royal dames die we in krijtstreep haar verschijning zagen maken, was natuurlijk de Princess of Wales. Kate heeft au moment een ware pakkenfase, en bij haar recente bezoek aan het Walese Cardiff trok ze dit heerlijke Holland Cooper-exemplaar uit de kast.

kate cardiff
Beeld: NL Beeld

De elegante snit en gouden knopen geven het powerpak van de prinses een vrouwelijke twist.

Letizia matchend met manlief

Waar Kate vaak kiest voor elegant en klassiek, toont Spaanse koningin Letizia zich vaak in een iets gewaagder outfitje. Van gatenkaas tot korte Zara-japonnetjes: niets is Leti te gek. En waar de één walgt van kleffe koppels in matchende outfits, toont la Reina dat dat bést heel fashionable kan zijn.

letizia felipe
Beeld: NL Beeld

Oversized, een tikje boxy, en met een extra casual twist middels haar stoere veterschoenen: met haar Hugo Boss-pak geeft Leti een regelrechte masterclass in powerdressing.

Variëren

De absolute klassieker is natuurlijk een lichte krijtstreep op een donkerblauwe of -grijze achtergrond, maar dat hóeft niet. Zo droeg wijlen prinses Diana al eens dit lichtgrijze mantelpakje met een witte krijtstreep…

Beeld: NL Beeld

…en toonde prinses Anne zich vorig jaar helemaal klaar voor de zomer in een beige broekpak tijdens haar bezoek aan Papoea-Nieuw-Guinea.

Anne
Beeld: NL Beeld

Accessoires volgens Mary

Ook Deense kroonprinses Mary is groot fan van een goed gestreept pak. Deze geeft ze dan echter wel weer op geheel eigen wijze een moderne twist! Zo droeg ze vorig najaar nog dit prachtige Dolce & Gabbana-pak, met haar lokken in een elegante lage staart en een forse Prada-tas voor alle (ongetwijfeld belangrijke) paperassen.

Afgelopen zomer kwam de prinses bovendien tevoorschijn in dit luchtige blauwe Polo Ralph Lauren-pak:

Waar Letizia juist groot fan is van oversized blazers, kiest Mary toch regelmatig voor een strategisch geplaatste riem, waarmee zij haar taille slim accentueert. Zo geeft de Deense prinses haar zakelijke outfits toch een elegante twist die perfect aansluit bij haar persoonlijke stijl.

Kortom: de krijtstreep is allang niet saai meer! Van luchtige zomeroutfit tot stoer zakenpak – je kunt er alle kanten mee op. Wij zijn hoe dan ook fan!

Bron: UFO NO More | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws