Maakt het leven mooier

Met deze make-up trucjes heb je geen facelift meer nodig

In een handomdraai een stralendere blik: zo doe je het!

Een puistje camoufleren, je jukbeenderen accentueren of je lippen wat extra flair geven: make-up kan op allerlei mogelijke manieren gebruikt worden. Maar wist je ook dat je jezelf met een paar handige trucjes een 'natuurlijke facelift' kunt geven? Wij helpen je op weg.

1. Highlighter in je binnenste ooghoek

Geloof ons, een lichte oogschaduw, of een stipje highlighter toevoegen aan je binnenste ooghoek doet al wonderen. Als je het product plaatst op het gebied waar de brug van je neus je binnenste oog raakt, geef je jezelf een instant wakkere look. Ook kan deze methode de kleur van je ogen intenser laten lijken. Kortom: een beetje highlighter in je binnenste ooghoek geeft je make-uplook nét dat beetje extra.

2. Primer onder je oogschaduw

Voordat je ook maar iets van make-up op je oogleden aanbrengt, is het belangrijk om ze te preppen met een fijne primer. Het beste is om na je primer nog een laagje concealer aan te brengen, om de natuurlijke tint van je oogleden nog meer te egaliseren. Deze stappen creëren samen een mooie basis voor je oogschaduw — én zorgen ervoor dat je make-up een stuk langer blijft zitten!

3. Donkere oogschaduw in je crease

Met het ouder worden, eist de zwaartekracht helaas ook zijn tol wat betreft onze oogleden. Zijn jouw ogen door de jaren heen steeds meer gaan hangen? Probeer dan eens om een medium tot donkere oogschaduw in de vouw van je ooglid aan te brengen. Hiermee creëer je diepte in je ogen, waardoor ze automatisch meer open lijken. Tip: breng de oogschaduw aan met je ogen open. Wanneer je 'm aanbrengt met gesloten oog, zul je er niet veel meer van zien wanneer je je ogen open doet.

4. Tape voor een scherpe wing

En scherpe winged eyeliner helpt ook zeker om je ogen een lift te geven. Heb je niet zo'n vaste hand? Dan kun je gebruik maken van make-up tape. Het werkt als volgt: je brengt de make-up tape langs de zijkanten van je buitenste ooghoek aan, vervolgens neem je een dun schuin kwastje en gel eyeliner om een ​​wing langs de tape te tekenen. Als je klaar bent trek je de tape eraf, et voilà: je bent voorzien van een ​​perfect symmetrische, strakke winged eyeliner.

5. Fouten herstellen met concealer

Tijdens het aanbrengen van onze make-up maken we allemaal wel eens een foutje. Deze fouten herstel je heel makkelijk met een kleine hoeveelheid concealer. Daarnaast kun je dit product gebruiken om je make-up op bepaalde plekken, zoals rondom de ogen, een strakkere finish te geven.

Bron: Elegance, She Finds | Beeld: Adobe Stock