Aha: dit zijn de meest iconische parfums aller tijden

Deze geuren kwamen als winnaars uit de verkiezing!

Een frisse parfum voor een zomerse dag, een diepere geur voor in de winter of een zwaar parfum voor tijdens een avondje uit. Of je nu één favoriete parfum hebt of een hele collectie: een lekker luchtje kan niet ontbreken. Afgelopen jaar waren er een hoop parfums erg geliefd, maar er staken er drie bovenuit. Wij vertellen je welke drie parfums het populairst waren.

Beste parfum voor vrouwen van 2023

Fragrantica, een populair platform voor parfum-liefhebbers, houdt een jaarlijkse verkiezing voor de beste parfums. Damesgeuren, herengeuren, bloemig of juist lekker musky – er komt van alles voorbij. Ook kon er gestemd worden op de lekkerste luchtjes voor vrouwen áller tijden. De verkiezing van 2023 is ondertussen al even gesloten, en de beste parfums zijn bekend gemaakt. Het is een lange lijst vol met heerlijke parfums, waarvan wij de top drie met je delen.

1. Hypnotic Poison – Dior

Met stip op nummer één staat het bekende luchtje Hypnotic Poison van Dior. Grote kans dat je het parfum al kent en misschien zelfs al eens hebt gehad, het luchtje is namelijk in 1998 gelanceerd. Het parfum is perfect voor een avondje uit, maar past ook goed bij een winterse dag.

Met topnoten als kokosnoot, pruim en abrikoos is het parfum zoet, nootachtig en een beetje fruitig. De hartnoten bestaan uit een mix van bloemengeuren zoals jasmijn, roos en lily. De basisnoten zijn vanille, amandel, sandelhout en muskus. Een heerlijke warme, zachte en zoete geur als je het ons vraagt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dior Official (@dior)

De flacon van het parfum is prachtig: een prachtige, dieprode appel met gouden details. Je shopt de parfum voor € 137,72 per 100 milliliter.

2. Coco Mademoiselle – Chanel

Een ware klassieker en één van de meest bekende luchtjes van Chanel: Coco Mademoiselle. De geur werd al meer dan twintig jaar geleden uitgebracht, namelijk in 2001. Het is een bloemige geur dat perfect is voor overdag, maar ook heerlijk is om ’s avonds te dragen. De geur past bij alle seizoenen, hij scoort namelijk op ieder seizoen hoog. Al met al een lekkere parfum die voor ieder moment geschikt is.

Een fruitige mix van sinaasappel, mandarijn, bergamot en oranjebloesem vormen de topnoten. De hartnoten van roos en jasmijn en de contrasterende frisheid van citrus maken de mix van geuren compleet. De parfum is citrusachtig, warm en heeft een touch vanille.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CHANEL (@chanelofficial)

De flacon is tijdloos, net als alle andere flacons van Chanel. Het is niet alleen een heerlijke geur, maar ook een prachtig exemplaar om bij je verzorgingsproducten neer te zetten. Voor een flacon van 100 milliliter is de adviesprijs € 169,00. Een flinke uitgave, maar zeker het aanschaffen waard.

3. Alien – Mugler

Na het succes van het bekende parfum Angel, kwam in 2005 Mugler uit met deze heerlijke geur. De amber, houtachtige geur is perfect om te dragen als avondgeur. Met maar weinig noten is deze geur tóch onwijs lekker. De topnoot is arabische jasmijn, de hartnoot is cashmeran en de basisnoot is amber.

Volgens Mugler gebruik je het parfum door een wolk in de lucht te verstuiven en er vervolgens doorheen te lopen. De geur belandt daardoor op je haar en je kleding. Maak de geur extra intens door de geur op de polsslagpunten aan te brengen: de onderkant van de pols, bovenaan de hals of in de armplooi.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MUGLER (@muglerofficial)

Deze opvallende flacon heb je vast al wel eens gezien. De bijzondere vorm, de donker paarse kleur en de gouden details laten deze flacon opvallen. Voor een adviesprijs van € 152 per 100 milliliter schaf je de parfum aan.

Tja, zo’n iconisch parfum mag natuurlijk wat kosten. Mocht je nu beschikken over engelengeduld, dan kun je natuurlijk altijd wachten op een leuke aanbieding. En ach, anders kun je vást wel een goede reden bedenken waarom je dit cadeautje verdiend hebt, non?

Bron: Fragrantica, ICI Paris | Beeld: Adobe Stock, Instagram: @chanelofficial, @muglerofficial

 

Laatste nieuws