Perfect huidje: voeg hyaluronzuur toe aan je skincare routine

Deze 'krachtpatser' geeft je huid een jongere uitstraling.

Hyaluronzuur is misschien wel één van de populairste huidverzorgingsingrediënten die je op de verpakking van je huidverzorgingsproducten ziet staan. Serums, vochtinbrengende crèmes en reinigers: hyaluronzuur is een must. Maar wat doet dit populaire ingrediënt nou eigenlijk? Wij vertellen het je!

Wat is hyaluronzuur?

Ifeoma Ejikeme, gevorderd cosmetisch arts en oprichter van de Adonia Medical Clinic, beschrijft hyaluronzuur als een ‘krachtpatser’. “Het vermogen om vocht vast te houden maakt het een belangrijk ingrediënt in huidverzorgingsformules”, vertelt ze. Hyaluronzuur helpt de huid voller te maken en te hydrateren door water naar zich toe te trekken. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de natuurlijke barrièrefunctie van de huid in stand wordt gehouden.

Naast dat het een veelvoorkomend ingrediënt in huidverzorgingsproducten is, zit het ook in hyaluronzuurvullers en andere niet-chirurgische esthetische behandelingen, zoals een Profhilo huidbehandeling voor een jongere huid.

Laag- en hoog moleculair gewicht

Er zijn twee verschillende soorten hyaluronzuur, namelijk laag en hoog moleculair gewicht. De variant met een laag moleculair gewicht bevat een kleiner molecule dan hyaluronzuur met een hoog moleculair gewicht. De grotere moleculen blijven aan het huidoppervlak, maar door ze kleiner te maken komt het verder in de bovenste lagen van de huid. Dit zorgt voor een zichtbaar beter resultaat.

Gebruik op dagelijkse basis

Hyaluronzuur wordt over het algemeen beschouwd als een product dat prima te gebruiken is op dagelijkse basis. Het vormt in tegenstelling tot een exfoliërend zuur geen echte risico’s voor een gevoelige huid. Zelfs voor een huid die snel rood of geïrriteerd is, is het geschikt. Eén van de redenen waarom het goedje zo weldadig voor je huid is, is dat het van nature kalmerend is. Daardoor is deze stof ook geschikt voor een acne-gevoelige huid.

Het werkt goed samen in combinatie met krachtigere werkstoffen, zoals een goed vitamine C-serum. Daarnaast verstopt dit goedje je poriën niet, dus dat is ook nog eens extra fijn meegenomen. Al deze goede eigenschappen zorgen voor een jonger uitziende huid. En zeg nou zelf: een jonger huidje willen we allemaal wel, toch?

Toevoegen aan je dagelijkse skin care routine

Goede reinigers, vochtinbrengende crèmes en gezichtsmaskers: je vindt hyaluronzuur in allerlei verzorgingsproducten voor je huid. Wat ons betreft is een vochtinbrengend serum met als ingrediënt hyaluronzuur een goede manier om het aan je skincare routine toe te voegen. Als je graag een vollere en beter gehydrateerde huid wilt, is dit een geweldig product om aan je routine toe te voegen.

Bron: Paula’s Choice, Woman and Home | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws