Feit of fabel: de beste plek om parfum te spuiten is je navel

Weten we dat ook weer!

Soms lijkt het net alsof de geur van je parfum een uur na het opdoen al vervlogen is. Zonde, want zo’n flesje kost al gauw wat. ‘De beste plek om parfum te spuiten is in je navel’, heb je misschien wel eens gehoord. Maar is dit wel waar? Wij vertellen je of dit een feitje of een fabeltje is.

Feit of fabel?

De temperatuur en de vorm van je navel zouden volgens sommigen de geur van je parfum intenser maken, waardoor je het parfum langer ruikt. Voordat we massaal parfum in onze navel gaan spuiten, checkt Martijn Rosdorff van Een Vandaag in Feit of Fictie of dit klopt.

Volgens Ariana Inden van Ariane Inden Cosmetics is de beste plek om parfum te spuiten op een plek waar aders zitten. “Dit is bijvoorbeeld in de nek of tussen de liezen”, vertelt Ariane. Omdat er geen slagader aanwezig is rond de navel heeft het niet veel zin om daar parfum te spuiten. Daarnaast is het ook niet altijd goed om parfum in je navel te spuiten. “Parfum heeft namelijk een heel hoog alcoholpercentage en als dat in je navel komt dan kan dat echt bijten en pijn doen”, sluit ze haar verhaal af.

Ook Sofie Albrechts, beauty-journalist en bekend in België als de parfumdokter, is van mening dat het een fabeltje is. “Geur stijgt door de warmte en gaat dan recht de neus in. Het is eigenlijk een manier om jezelf te parfumeren voor je eigen plezier. Meer dan door anderen geroken te worden,” vertelt ze. We kunnen dus wel stellen dat het een fabeltje is dat je parfum langer ruikt wanneer je het in je navel spuit.

Zo blijft je parfum wél langer hangen

Sofie geeft aan dat er wel andere manieren zijn om je parfum langer te ruiken. “Indien je langer wilt geniet van je geur dan kan je het beste je haren parfumeren of je kleding.” Daarnaast kun je je parfum langer laten hangen door het parfum niet in je huid te wrijven. Door niet te wrijven, absorbeert de geur beter in je huid. Daarnaast kun je ervoor zorgen dat je huid goed gehydrateerd is. Een goed verzorgde huid houdt namelijk je parfum beter vast dan een droge huid.

Bron: Een Vandaag, Beau Monde archief | Beeld: Adobe Stocks

 

Laatste nieuws