De beauty-favorieten van Miss Nederland Rikkie Kollé

Van Angel Dust tot bindweefselmassage: dit zijn de beauty-favorieten van Rikkie!

In de nieuwe Beau Monde, die nu in de winkel ligt, schittert Miss Nederland Rikkie Kollé in Leco’s Look. Hier laat ze vier prachtige lentelooks zien van onze beautygoeroe Leco van Zadelhoff. Maar hoe behoudt Rikkie haar stralende schoonheid? Haar beautyfavorieten vind je hier!

Favoriete parfum

Angel Dust van Fugazzi is een hele lekkere unisex geur. Ik vind het fijn dat de geur lang blijft hangen.”

Mijn skincare routine

“Ik heb soms wat last van onzuiverheden, dus probeer altijd te zoeken naar de perfecte skincare routine die breakouts voorkomt. Soms laat ik mijn voorhoofd ook gewoon met rust, door er zo min mogelijk product op te smeren.”

“Iedere ochtend en avond breng ik sowieso de Sebupure en het BeYOUty serum – beide van hannah – aan. Ze zijn overdag een fijne basis voor je make-up, maar ’s avonds lekker hydraterend.”

SebuPure (150ml) €69

De perfecte daily look

“Als ik weinig tijd heb of vroeg op moet, bestaat mijn routine uit twee stappen. Één: ik borstel mijn wenkbrauwen op. Om te zorgen dat ze blijven zitten spray ik een beetje haarlak op het borsteltje. En twee: de Wonderglow van Charlotte Tilbury, die geeft een glow en zorgt voor een klein beetje dekking. Als ik iets meer tijd heb, breng ik een bronzer van Anastasia Beverly Hills aan, en de Rosy Glow-blush van Dior, je weet wel, die knalroze. Wat oogschaduw betreft houd ik van nude-achtige tinten, en ook op mijn lippen breng ik meestal een nude slash roze tintje aan: de kleur Kidman’s Kiss van Charlotte Tilbury.”

Een avondje uit

“Ik houd van ooglooks met bruine tinten, en blijf weg bij zwarte lijnen om mijn ogen. Als je op zoek bent naar een fijne lipliner: die van NYX Cosmetics is niet duur, en werkt superfijn. Ik vind het ook leuk om te experimenteren met contouren, zo vind ik het bijvoorbeeld mooi om mijn neuscontouren wat te versterken met make-up als ik een avondje uit ga.”

Mee naar een onbewoond eiland

“Zonnebrand! Anders ben ik binnen de kortste keren een kreeft.”

Favoriet bodyproduct

“Zowel in de winter als in het blote-benen-seizoen gebruik ik een body butter. Die uit The Ritual of Ayurveda-lijn van Rituals is fijn. Ik gebruik ‘m al lange tijd, en een pot gaat heel lang mee.”

Rikkie Kolle

Als je haar maar goed zit

“Ik ben nu beland in een Moroccanoil-fase – ik gebruik zowel de shampoo als de conditioner en dry shampoo van dit merk. En ik heb een haarolie van Kérastase die ik erg fijn vind. Ik probeer mijn haar maximaal één keer per week te wassen, en als het vettig wordt, los ik dat op door het een dagje omhoog te dragen.”

Eens in de zes weken

“Ik onderga één keer per zes weken een gezichtsbehandeling bij hannah. Mijn huid wordt dan goed gereinigd, ik krijg een bindweefselmassage, de hele mikmak. Na zo’n behandeling slaat mijn huid soms wat rood uit, maar dat trekt vrij snel weer weg. De experts van hannah geven me ook advies over de producten die goed zijn voor mijn huid.”

Mijn beauty tip

“Misschien kennen mensen deze tip al heel lang, maar ik leerde dit pas een jaar geleden: als je je wimperkruller even warm maakt met een föhn, pakt de krul véél beter.”

Nagelsalon

“Ik draag mijn nagels nooit ongedaan. Eens in de zoveel weken ga ik naar mijn nagelstyliste in Breda. Het verschilt per keer voor welke vorm, lengte en kleur ik ga. Soms draag ik ze wat langer, dat vind ik ook leuk. Ik bedenk ter plekke waar ik zin in heb.”

Tekst: Marjolein Vermeij | Haar & Visagie: Leco van Zadelhoff | Foto’s: Feriet Tunc | Styling: Perla van Munster

Laatste nieuws