Letizia’s dress-gate: ‘Wil ze bewijzen dat ze nog cool is?’

Dat Zara-kleedje viel niet bij iedereen in goede aarde.

Eerder deze week schreven we over de prachtige kiekjes van de Spaanse royals out and about in Mallorca. Ontspannen, zomers, gezellig met het hele gezin: wij waren fan. Maar er klinkt steeds meer kritiek op foto’s van die avond, en dan in het bijzonder over het roze kleedje van Letizia.

Schurend jurkje

Een zomerse print, tijdloze knoopjes, vrolijk roze en een kort, zwierig model met lange mouwen. Het Zara-jurkje, dat Letizia tijdens haar vakantie droeg bij een casual familiediner en aansluitende wandeling door Mallorca, staat in ons geheugen gegrift. Hoewel wij er goed over te spreken waren (wij zien roze, wij zijn al half verkocht), blijkt dit bij veel andere royalty-watchers niet het geval.

In de Spaanse media klinkt er namelijk steeds meer kritiek op de outfit. Onder meer tv-host Carmen Lomana haalde hard uit naar de koningin via Twitter. Zo schrijft ze dat ze het te doen heeft met Leti’s schoonmoeder, queen mother Sofía. “Wilde ze iets bewijzen? Wilde ze laten zien dat ze jong en cool is ten overstaan van Sofía? Totaal ongepast.”

letizia
In vol ornaat: Leti straalde dit weekend in het nu-beruchte Zara-jurkje. (Beeld: BrunoPress)

Meningen verdeeld

Ook royalty-kenner van eigen bodem, Josine Droogendijk, was minder te spreken over het Zara-jurkje. “Hoewel Letizia prachtig gebruinde benen heeft, die echt wel gezien mogen worden, vind ik de jurk verre van representatief en koninklijk. Leuk voor een dagje privé naar het strand, maar niet voor een koningin in functie.” Op haar site, Modekoningin Máxima, lijkt het merendeel van de lezers het met deze lezing eens.

Toch weet De Telegraaf te melden dat het er in internationale glossy’s heel anders aan toe gaat. Zo prezen het Duitse Gala en Britse Daily Mail de benen van Leti, en de Italianen vonden dat ze haast een zus van haar dochters leek.

Afijn, nu kunnen wij hier een mening over hebben, maar wat vind jij: totaal ongepast voor de 49-jarige koningin, of perfect voor een vrouw die op vakantie de zomerhitte moet trotseren?

Bron: De Telegraaf, Twitter @Carmen_Lomana, Modekoningin Máxima | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws