Stralende looks en diepe buigingen tijdens feestelijke receptie

Onze Amalia heeft 't kniksje duidelijk goed onder de knie.

Na een druk programma was gisteren alweer het laatste onderdeel van het Spaanse staatsbezoek aan Nederland aan de orde: de contraprestatie! Hier werd weer een goede dosis glamour voor uit de kast getrokken.

Contraprestatie

Jawel, je leest het goed: na slechts twee dagen is het flitsbezoek van het Spaanse koningspaar aan ons landje alweer ten einde gekomen. Helaas, helaas! Maar voordat de Spaanse delegatie weer vertrok naar hun thuisland, stond er nog één belangrijk punt op het programma: de zogenaamde contraprestatie!

Bij deze gelegenheden zien we regelmatig allerhande orkesten aantreden om de sterren van de hemel te spelen als bedankje voor het gastland. In Amsterdam ging het er gisteren toch even anders aan toe: daar stond de contraprestatie namelijk in het teken van street art! Felipe en Letizia ontvingen Willem-Alexander, Máxima en Amalia bij het STRAAT Museum voor een feestelijke afsluiting van hun bezoek.

Glamour op straat

Bij glamour denk je misschien niet meteen aan graffiti, maar goed. Het is hip, het is modern, en het is internationaal – en daarom een prima locatie voor een koninklijke receptie, non?

Voor de gelegenheid bleven de tiara’s en galajapons dit keer in de kast, maar dat betekent niet dat de aanwezige royals er niet fantastisch uitzagen.

Letizia Felipe contraprestatie 2024
Beeld: NL Beeld

Zo maakte Letizia indruk in een Benchellal-japon met een prachtige gedrapeerde look. Zou la reina voor de gelegenheid inspiratie hebben opgedaan bij die prachtige mantel die onze eigen Máx twee jaar terug droeg tijdens Prinsjesdag? Wat ons betreft is deze jurk hoe dan ook een prachtige nod naar de Amsterdamse ontwerper. Ook Felipe zag er natuurlijk weer op z’n opperbest uit – hij staat niet voor niets bekend als modekoning!

Amalia Willem Alexander Maxima
Beeld: NL Beeld

Ook onze eigen Oranjes kwamen prachtig voor de dag in een set groene en blauwe ensembles. Zo koos Máxima opnieuw voor een Jan Taminiau-jurk, die zij combineerde met een set pumps van (uiteraard!) Gianvito Rossi.

Hoewel onze kroonprinses haar zeegroene japon grotendeels verborgen hield, hebben de experts van UFO No More haar kleedje al weten te duiden als een zwierige wikkeljurk van het label Phase Eight. Zij maakte haar look af met een sterk staaltje gouden arm candy van Marina Raphael en goudkleurige Stuart Weitzman-pumps. Al met al een prachtige look voor een prachtige kroonprinses – het is haast zonde dat ze haar jas erbij aanhield.

De Prinses van Oranje liet bovendien zien dat zij qua protocollen he-le-maal ready is voor een carrière als serieuze royal. Zo maakte zij een diepe reverence voor de Spaanse vorst, helemaal zoals het heurt natuurlijk!

amalia kniks felipe 2024
Beeld: NL Beeld

Naast het koninklijk paar met hun oudste dochter waren ook prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven aanwezig bij de receptie.

Margriet pieter
Beeld: NL Beeld

Voor de gelegenheid koos Margriet voor een outfit met een brocade-print van Samuel Dong. Fleurig!

Afscheid

Uiteraard werd er tijdens de avond nog even een groepsfoto gemaakt van de groep royals en kunstenaars, en na afloop van de receptie was het alweer tijd om afscheid te nemen.

contraprestatie spanje nederland
Beeld: NL Beeld

Zo is er een einde gekomen aan het (wat ons betreft veel te korte) staatsbezoek. Dat de twee koningshuizen een goede band hebben, bleek wel uit het unieke bedankje van onze koning aan zijn collega-vorst. Zo bleek namelijk tijdens het staatsbanket dat prinses Amalia ruime tijd in Madrid woonde – met enige hulp van het Spaanse koningspaar. Aww!

Wie weet: hopelijk wordt er snel een bezoekje aan Spanje ingepland door de Oranjes. Wij zien een reünie van de gezinnen rond Guillermo-Alejandro en Felipe helemaal zitten!

Bron: UFO NO More, Vorsten | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws