Prinses Amalia maakt Prinsjesdag- en hoedendebuut!

Prinses Amalia verscheen beeldig in het lang voor haar eerste Prinsjesdag.

Prinses Amalia skipt vandaag een dagje college en vergezelde voor de allereerste keer haar ouders tijdens Prinsjesdag. Compleet met lange japon én hoofddeksel, helemaal volgens de klassieke dresscode.

Omdat het Binnenhof gerenoveerd wordt, leest koning Willem-Alexander vandaag de troonrede voor vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Fluweelzachte theaterstoelen in plaats van de Middeleeuwse houten zetels uit de Ridderzaal, dat klinkt best als een comfy setting. De tronen van de koning en koningin zijn voor deze dag wel speciaal verplaatst, en ook voor prinses Amalia werd een plekje gereserveerd.

Prinses Amalia

Prinses Amalia zag er prachtig en volwassen uit met een lange smaragdgroene japon en een taupe hoofddeksel, hakken en handschoenen in dezelfde kleur. Ook draagt de studente sieraden uit de koninklijke collectie. Haar hoed en haar clutch leende Amalia van haar moeder. Volgens Modekoningin Máxima komt de polyester jurk van de kroonprinses van ASOS, wat betekent dat Amalia het budget proof houdt, zoals een echte studente betaamt.

Beeld: BrunoPress
Beeld: BunoPress

De Prinses van Oranje zat vrolijk zwaaiend naast haar ouders in de Glazen Koets, voor de korte rit van Paleis Noordeinde naar de Koninklijke Schouwburg.

Prinsjesdag
Beeld: BrunoPress

Koningin Máxima

Máxima heeft de winter in haar bol en koos voor een warm ogende lange, blauwgrijze japon van Benchellal. Ze koos daarbij voor accessoires in dezelfde kleur voor een monochrome look.

Beeld: BrunoPress

Koningin Máxima propt Prinsjesdag tussen de bedrijven door. Gisteravond was ze nog in Londen voor de uitvaart van Queen Elizabeth, vanavond vliegt ze naar New York voor een Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Klinkt als een stressvolle week, maar Hare Majesteit ziet er als altijd fris uit.

Prinses Laurentien

Prinses Laurentien verscheen deze Prinsjesdag van top tot teen in het lichtroze, met een lange wikkeljurk en een luchtige fascinator. Een gedurfde combinatie met haar oranjekleurige sjerp – hét klassieke voorbeeld van vloekende kleuren – maar de prinses brengt het er wat ons betreft goed vanaf. Met roze sla je volgens Beau Monde sowieso niet snel de plank mis.

Beeld: BrunoPress

Vijf royals op het balkon van Paleis Noordeinde (en prins Constantijn lijkt iets te vergeten):

Beeld: BrunoPress

Het is voor Amalia misschien niet de meest glansrijke Prinsjesdag om haar debuut bij te maken. De politie moest vanochtend al een aantal tractoren van protesterende boeren laten afvoeren, en langs de route van de glazen koets klonk boe-geroep. Ook de koning bevestigde aan het begin van de troonrede dat niet alles er rooskleurig uitziet in de wereld. Desondanks zorgde de kroonprinses zelf voor wat splendeur tijdens deze primeur.

Bron: NOS, Modekoningin Máxima | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws