Corgi’s en Elizabeths favoriete paard nemen afscheid van de Queen

De dieren kregen een speciale taak tijdens de begrafenis.

De begrafenis van Queen Elizabeth was gisteren het gesprek van de dag, en dat zal de komende tijd nog wel blijven ook. Er komen namelijk steeds meer bijzondere details naar boven, zoals de subtiele rol van de corgi’s en Elizabeths favoriete paard.

Queen Elizabeths begrafenis

Dat de Queen bij veel mensen geliefd was, was al te zien aan de duizenden mensen die langs de kant stonden – en het miljardenpubliek die via de televisie keek. Hoewel de begrafenis traditioneel werd ingestoken, had het ook een paar persoonlijke details die naar Elizabeth verwezen. Zoals de corgi’s, Sandy en Muick, die bij Windsor Castle hun baasje stonden op te wachten.

De Queen heeft door de jaren heen heel wat corgi’s gehad. Ze was dan ook dol op de kleine beestjes. “De corgi’s Sandy en Muick wachten op de aankomst van Hare Majesteit op Windsor Castle. Het zijn de laatste twee corgi’s van de koningin, en werden haar geschonken door prins Andrew en Sarah Ferguson, die nu de voogdij over hen krijgen”, zo klinkt het bij de beelden op YouTube.

Nieuwe baasjes

Veel kijkers vroegen zich af wie er nu voor Sandy en Muick gaan zorgen. Ze zullen binnen de familie blijven, want Prins Andrew en zijn ex-vrouw Sarah Ferguson zullen de zorg voor de viervoeters op zich nemen. Ondanks hun scheiding in 1997 leven Sarah Ferguson en de beschimpte prins Andrew nog altijd samen in hun Royal Lodge in Windsor. Hier gaan zij samen voor de honden van Queen Elizabeth zorgen.

Carlton Lima Emma

Niet alleen de Corgi’s stonden hun baasje buiten op te wachten, ook haar geliefde Fell-pony Carlton Lima Emma was aanwezig samen met paardenverzorger Terry Pendry – waarmee ze sinds haar derde al samen paardrijdt. Als een laatste eerbetoon, lag er op het zadel een sjaal waar de Queen vaak in werd gespot tijdens het paardrijden. Wat mooi!

George, Elizabeth, Darby en Sir John

De Queen had voor haar dood meer dan honderd paarden, dus het was ook niet zo raar dat er tijdens de staatsbegrafenis een hoop paarden te zien waren. Toch waren sommige paarden wel heel speciaal, zoals de vier paarden die voorop de stoet liepen. Zij hadden namelijk een speciale geschiedenis met de Britse koninklijke familie. George, Elizabeth, Darby en Sir John behoren tot de groep paarden die de Royal Canadian Mounted Police sinds 1969 aan de koningin schonk. Voor de begrafenis kregen ze dus een hele speciale rol!

Bron: Grazia, People | Beeld: BrunoPress, YouTube, Twitter 

Laatste nieuws