Corgi’s zonder baasje: wie gaan er nu voor de honden van Queen Elizabeth zorgen?

De kleine keffertjes zijn inmiddels bij een ander familielid.

Met het heengaan van koningin Elizabeth, moet er een hoop in orde gemaakt worden. Schuiven met titels, een ceremoniële uitvaart, alle bureaucratische rambam rond het installeren van koning Charles III…het hof heeft hun handen er vol aan. Eén bijzonder deel van de erfenis is inmiddels al voorzien van een nieuw thuis. Liz’s geliefde corgi’s hebben namelijk een nieuw onderkomen.

Corgi’s en dorgi’s

Vanaf het moment dat de negenjarige Elizabeth door haar vader verrast wordt met een corgi, is de royal verliefd. Na deze eerste hond, die ze samen met zuslief Margaret Dookie noemt, volgt op haar achttiende verjaardag het teefje Susan. En tot de dood van hondje Willow, in 2018, stamden álle corgi’s van de Queen af van haar geliefde Susan.

Overigens heeft de koningin niet alleen maar corgi’s gehad: er zaten ook enkele zogenaamde dorgi’s tussen. Deze kleine viervoeters zijn een kruising tussen corgi’s en teckeltjes. In totaal beslaat de stamboom van Susan meer dan vijftig van de vrolijke hondjes.

elizabeth honden
Lekker in het gras met je favoriete viervoeters: de Queen had het in 1973 helemaal voor elkaar. (Beeld: Brunopress)

Cadeau

Volgens bronnen koos de Queen er bewust voor om na Willow geen honden meer in huis te nemen. In 2015 liet The Express al weten dat de ouder wordende royal zich zorgen maakte dat ze mogelijk over de kleine keffertjes zou struikelen. Een andere bron vertelde datzelfde jaar aan Vanity Fair dat de koningin niet wilde dat zij bij een eventueel overlijden haar hondjes zou achterlaten.

Maar haar familie moet gespot hebben hoeveel geluk de monarch uit haar harige vriendjes haalde. In 2021 kwamen de Yorkies namelijk met een lief cadeau voor hun moeder en oma. Prins Andrew deed Elizabeth een corgi en een dorgi cadeau: Muick en Fergus. De kleine Fergus overleed helaas in mei 2021 al. Kleindochters Beatrice en Eugenie kwamen vervolgens met de kleine corgi Sandy – een verjaardagscadeautje voor hun oma’s 95e verjaardag.

En nu?

Volgens paleisbronnen zou Elizabeth ten tijde van haar overlijden nog vier honden gehad hebben. Corgi’s Muick en Sandy, dorgi Candy, en cocker spaniel Lissy. Verschillende bronnen laten weten dat de honden van wijlen de koningin in feite terugkeren naar waar zij vandaan kwamen: de Yorkies gaan namelijk voor de pups zorgen, meldt Harper’s Bazaar.

Ondanks hun scheiding in 1997 leven Sarah Ferguson en de beschimpte prins Andrew nog altijd samen in hun Royal Lodge in Windsor. Hier gaan zij samen voor de honden van Queen Elizabeth zorgen. Wie weet: zien we binnenkort de viervoeters voorbijkomen op de Instagram-pagina van de Duchess of York?

Bron: Harper’s Bazaar | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws