De Queen en haar corgi’s: een terugblik!

Koningin Elizabeth heeft naar verluidt weer twee nieuwe corgi-puppy's verwelkomd.

Ze zijn een constante factor in het leven van Queen Elizabeth en staan al langer aan haar zijde dan prins Philip: maak kennis met de koninklijke corgi's door de jaren heen.

Nieuwe puppy’s

Het zijn stressvolle tijden voor koningin Elizabeth. Prins Philip ligt al dagenlang (al dan niet weken) in het ziekenhuis en de hele familie maakt zich op voor het 'explosieve' interview met Meghan Markle dat zondag uitgezonden wordt. Gelukkig zijn er altijd nog haar trouwe metgezellen, de corgi's van de Queen. Naar verluidt heeft ze deze week twee nieuwe puppy's binnen de paleismuren mogen verwelkomen. Maar waar komt deze levenslange passie voor het hondenras vandaan?

Dookie en Susan

Queen (toen nog princess) Elizabeth was negen jaar oud toen haar vader, King George VI, een corgi in huis nam voor haar en Margaret. De zussen besloten deze hond Dookie te noemen. Wellicht komt het door deze warme jeugdherinnering dat de Queen altijd trouw is gebleven aan dit hondenras.

Op haar achttiende verjaardag in 1944 kreeg Hare Majesteit een tweede corgi, Susan. Op uitzondering van de twee nieuwe pups na, zijn álle corgi's die de Queen hierna heeft gehad afstammelingen van Susan. Vaak kregen ze een zeer beschaafde en traditionele naam, zoals Emma, Heather of Monty, al hebben er ook trouwe viervoeters tussen gezeten met de namen Sugar, Candy en Honey. En op een gegeven moment waren het hondjes Whisky, Sherry en Cider die achter de monarch aan huppelden.

Queen Elizabeth, prins Philip, prins Charles, prinses Anne, prinses Andrew en hun corgi’s in de jaren zestig. Beeld: Brunopress

De honden hebben hun eigen chef, die royal dinners van rundvlees en konijnenvlees voor hen bereidt. In Buckingham Palace hebben de viervoeters ook hun eigen 'Corgi Room'. Hun mandjes staan daar niet op de grond, maar op verhogingen, want anders zouden ze te veel op de tocht zitten.

De Queen en haar corgi’s stappen uit de trein, 1970. Beeld: Brunopress

Hoewel er voldoende personeel klaarstaat om voor de hondjes te zorgen, schijnt de Queen zelf ook graag een rondje te lopen met haar corgi's aan haar zijde.

De Queen laat haar corgi’s uit, 1980. Beeld: Brunopress

Hoewel koningin Elizabeth inmiddels meer dan dertig (!) corgi's heeft gehad, is ze nog altijd blij verrast als ze door een 'roedel' wordt begroet tijdens een staatsbezoekje. Even door de knieën…

Queen Elizabeth II bezoekt Canada, 2005. Beeld: Brunopress

Voor haar negentigste verjaardag in 2016 poseerde Hare Majesteit stoer op de trappen van Windsor Castle, omringd door haar corgi's en dorgi's (een kruising die ontstaan is toen een van de Queen's corgi's paarde met een Dachshund van prinses Margaret, juist ja) met de namen Willow, Vulcan, Candy en Holly.

De Queen en haar honden, 21 april 2016. Beeld: Brunopress

Bron: Grazia UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws