Maakt het leven mooier

Janet Jackson scheurde uit haar broek bij Queen Elizabeth: 'Kon het niet geloven'

Het zal je maar gebeuren: voor het oog van de koningin sta je ineens met de billen bloot. Het overkwam Janet Jackson, tijdens een optreden voor Queen Elizabeth. In gesprek met Vogue blikt ze terug op dit bizarre moment uit haar carrière.

Janet Jackson scheurde uit haar broek bij Queen Elizabeth

Op het podium je broek scheuren is al geen pretje, maar als koningin Elizabeth in de zaal zit - een regelrecht fiasco. Aan Janet Jackson hoef je dat niet uit te leggen: zij is ooit uit haar broek gescheurd terwijl ze optrad voor de Britse koningin. Dat vertelt de zangeres in gesprek met de Britse Vogue.

Janet Jackson

In het interview met Vogue gaat Janet Jackson langs verschillende outfits uit haar carrière. Aangekomen bij het bekende militaire Rhythm Nation-pak, vertelt de zangeres een bijzondere anekdote. "Grappig verhaal over deze outfit. Ik trad op voor de koningin van Engeland en deed Rhythm Nation. Toen ik door mijn hurken ging, scheurde mijn broek precies bij mijn bilspleet.” Oh no!

Janet kon niet geloven dat dit daadwerkelijk gebeurde. "Ik dacht: oh mijn god. En toen begon ik daar lucht te voelen, dus toen wist ik dat het echt gebeurd moest zijn.” Haar oplossing? Ze besloot de choreografie te veranderen, waardoor de Queen haar enkel van de voorkant kon zien. "Ik draaide nooit mijn rug naar haar toe. Wat bij sommige nummers eigenlijk wel moest. Ik bleef gewoon naar voren kijken."

Nip slip met Justin Timberlake

Het optreden voor de koningin was trouwens niet de eerste keer dat Janet met een wardrobe malfunction te maken kreeg. Want wie herinnert zich niet het iconische Super Bowl incident van de zangeres?

In 2004 stond puriteins Amerika op zijn kop toen Justin, tijdens hun gezamenlijke show in de pauze van de Super Bowl, een stuk van Janets leren topje aftrok - terwijl hij heel toepasselijk zong: ‘gonna have you naked by the end of this song’ - en JJ’s tepelpiercing zichtbaar werd.

Foutje, bedankt: Justin doet snel de top van Janet weer dicht (Beeld: NL Beeld)

“Een ongelukje,” verklaarde Justin. Janet sprak echter van een gepland grapje: “De beslissing viel na de laatste generale repetitie. Maar het was niet mijn bedoeling om zo ver te gaan.” Wat bleek: er kwam een stukje stof te veel mee los, iets wat bevestigd werd door backstage beelden, van na het optreden, waarop een aangeslagen Janet is te zien. Over het incident praten heeft de zangeres, die om haar oren geslagen werd met een boete van 550.000 dollar, sindsdien nooit meer gedaan: “Waarom zou ik? Mensen geloven alleen wat ze willen geloven.”

Celebrity
  • Vogue
  • NL Beeld