Glamour met een knipoog

Everon Jackson Hooi biecht op: ‘Ik heb zoveel afwijzingen gekregen, dat is niet normaal’ 

Acteur Everon Jackson Hooi (42) is er heilig van overtuigd dat dingen goedkomen wanneer je je hart volgt. Toch kwam zijn eigen succes niet zonder slag of stoot. De GTST-ster vertelt openhartig over zijn carrière, liefde, geld en de uitdagingen die hij onderweg tegenkwam.

Everon Jackson Hooi biecht op

Everon Jackson Hooi is stiekem best een luxepoes, verklapt hij aan Beau Monde. Als hij langer dan vijf uur moet vliegen, boekt hij een businessclass ticket. Koken vindt hij heerlijk, maar in de praktijk gaat hij altijd naar een restaurant of haalt zijn eten af. "Natuurlijk spaar ik ook, maar ik denk vaak: ik leef nu."

Afwijzing na afwijzing

Maar dat luxeleventje, dat is hem niet zomaar komen aanwaaien. Hij heeft hard moeten werken voor zijn acteercarrière, en daar kwamen ook de nodige obstakels bij kijken. “Ik heb zoveel afwijzingen gekregen, dat is niet normaal,” zegt hij. "Maar ik kan niets anders dan acteren. Er is niks anders. Daar ligt mijn hart. Als ik op een dag niet meer zou kunnen acteren, dan zou dat me breken."

"Ik heb zoveel afwijzingen gekregen, dat is niet normaal"

Al sinds 2005 is Everon een van de vaste gezichten in Goede Tijden Slechte Tijden, waarin hij de rol van Bing op zich neemt. En zelfs na al die jaren is het acteren voor Everon nog altijd verslavend: "Mensen vragen vaak: ‘Hoe kan het dat je het daar al zolang volhoudt?’ Maar ik mag elke dag doen wat ik leuk vind en elke keer weer een ander verhaal spelen waarvan ik niet weet hoe het eindigt."

Beeld: Feriet Tunc

Big spender

De acteur mag dan een beetje een big spender zijn, maar hij laat het niet allesoverheersend worden. "Ik hou van mooie dingen en koop alles waarvan ik denk: dit wil ik graag hebben. Natuurlijk spaar ik ook, maar ik denk vaak: ik leef nu." Een groot deel van dat geld gaat op aan kleren. "Dat komt eigenlijk door mijn moeder", legt hij uit. "Zij heeft me verpest door me altijd in nieuwe outfits te stoppen, omdat ze het belangrijk vond dat ik er goed uitzag. Daardoor raak ik snel uitgekeken op kleren.”

Beeld: Feriet Tunc

Tegelijkertijd vindt Everon het ook heerlijk om juist geld aan anderen uit te geven. "Ik vind het heerlijk om mijn moeder en vriendje te verwennen: ‘Kom, we gaan lekker een weekendje weg, ik trakteer.’"

Soulmate

"Ik heb een heel grote liefde voor mijn moeder en natuurlijk voor Jozua, mijn partner", vertelt Everon. "Ik had nooit gedacht dat ik zoveel zou kunnen houden van iemand die negen jaar geleden zomaar in mijn leven kwam. Dat is krankzinnig en het beangstigt me ook. Wat als hij er niet meer zou zijn? Alleen al bij de gedachte springen de tranen in mijn ogen. Het klinkt als spiritueel gelul, maar ik denk echt dat hij mijn soulmate is. Een spirit die bij mij hoort. Soms word ik ook gek van hem, hoor. Dan doet hij irritant en denk ik: wat doe ik bij deze man? Maar dat duurt altijd maar een split second.”

Het meest romantische dat hij ooit voor zijn partner heeft gedaan? "Toen Jozua en ik een jaar bij elkaar waren, heb ik geregeld dat een helikopter ons bij ons hotel kwam ophalen. We hebben een fantastisch rondje gemaakt en daarna een heerlijk diner gehad op het strand. Met z’n tweeën, bij de ondergaande zon. Dat was amazing."

Dit artikel is afkomstig uit een uitgebreid interview met Everon Jackson Hooi uit de nieuwste editie van Beau Monde. In deze editie hebben we weer een bomvolle mix van interviews en verhalen die je niet wilt missen. Het blad is vanaf vandaag verkrijgbaar, in de winkels en via Tijdschrift.land. Haal hem snel in huis!

Celebrity
  • Beau Monde 10 2024
  • Beeld: Feriet Tunc, Visagie: Shiona Franke, Styling: Pascalle Swinkels