Glamour met een knipoog

Katja Schuurman over veroordeelde ex Thijs Römer: 'Hij is genoeg gestraft'

Het single bestaan bevalt haar goed, ze heeft volop mooie projecten op de planning staan, en heeft onlangs genoten van een heerlijke vakantie. Het was haar natuurlijk ook gegund na een moeilijke periode, waarin er verschillende heftige onthullingen over haar veroordeelde ex boven water kwamen.

Katja Schuurman voor Beau Monde #10 2024

Hoewel het in ons gesprek met Katja Schuurman vooral gaat over het leven, over de liefde en over het ouder worden, is het onvermijdelijk dat ook haar ex, Thijs Römer, ter sprake komt. "Het belangrijkste is dat het goed gaat met mijn dochter. Daar gaat al mijn aandacht en energie naar."

Co-ouderschap

Katja’s leven stond op zijn kop toen ze hoorde dat haar ex-man – en vader van hun dochter Sammie – Thijs Römer werd veroordeeld in een zedenzaak. Sindsdien heeft Katja, samen met Thijs’ ex Igone de Jongh, de zorg over Sammie.

Heel veel wil ze niet kwijt over de afgelopen periode. "Ik ga daar niet heel veel over zeggen. Het belangrijkste is dat het goed gaat met mijn dochter. Daar gaat al mijn aandacht en energie naar", verklapt ze in gesprek met Beau Monde.

"Thijs’ vaderschap is nu een beetje op de achtergrond, maar dat komt wel weer. Afgelopen jaar is Sammie bij mij geweest en ze woont twee dagen per week bij Igone. Het is heel fijn dat Sammie die stabiliteit heeft. Ze ziet Igone als haar tweede moeder. Voorheen deden Thijs en ik het 50/50. Dat het even verstoord is, is niet gek. Er moet een nieuw evenwicht worden gevonden.”

Top met studs: Coster Copenhagen | Leren broek: Ibana | Hakken: Steve Madden | Sieraden: Vintage Kroonjuweeltjes

'Ellende'

De situatie heeft Katja en Igone wel een stuk dichter bij elkaar gebracht. “Ja, zeker. Het had alleen niet gehoeven op die manier. Fucking hell. Wat een ellende allemaal.”

Ook Igone zelf verklapte vorige maand in gesprek met Beau Monde al hoe close zij was geworden met Katja. “De vriendschap was er altijd al, maar is erg versterkt door wat er is gebeurd", deelde ze toen. "Die vriendschap voelt als een sisterhood."

Vergeven

"Vergeving vind ik heel belangrijk, want het heeft geen enkele zin om ergens in te blijven hangen, maar het is wel van belang dat iemand verandert", deelt Katja.

"Ik vind het verschrikkelijk verdrietig hoe het is gegaan en dat hij zo’n gekke afslag heeft genomen in zijn leven, maar ik vergeef het hem zeker. Hij is genoeg gestraft.”

Dit artikel is onderdeel van een groot interview met Katja uit Beau Monde 10 2024, die vanaf woensdag 2 oktober in de winkels ligt. In deze fabuleus volle editie van Beau Monde spreken we naast Katja ook met Daphne Deckers, Everon Jackson Hooi, Anne-Marie Jung, Tatum Dagelet, Lucretia van der Vloot, Keoma Aidhen, Martijn Noort en Ramona Koonings. Genoeg glamour om de oktobermaand mee door te komen!

Celebrity
  • Interview: Anne Tonen
  • Foto's: Feriet Tunc | Styling: Claudia Engels | Visagie: Pascale Oeyen